Hoppas på ny chans att glänsa

Bild till nyheten Hoppas på ny chans att glänsa
Pedro Chirivella ser tillbaka på matcherna mot Aston Villa och Everton och blickar framåt mot söndagens möte med Shrewsbury, som kan bli en ny chans för de yngre spelarna att visa upp sig.

Pedro Chirivella var en del av det unga Liverpoollag som slog ut Everton ur FA-cupen tidigare under säsongen. 

22-årige spanjoren stod för en mycket fin insats på det centrala mittfältet överöstes med beröm efter matchen. 

– Vi visade att vi var redo, säger Chirivella till Liverpoolfc.com.

– På träning dagen innan matchen visade att vi var redo att prestera. Efter matchen var alla väldigt glada och stolta över vår insats. Det var väldigt, väldigt bra.

– Det var en lättnad för mig personligen. Jag tycker att jag spelade en bra match och förhoppningsvis kunde folk äntligen se varför jag är en del av Liverpool Football Club. 

– Förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det här. Om 20-25 år vill jag inte tänka på vad som skulle kunna ha hänt. Förhoppningsvis är det här starten.

I höstas fick Chirivella leda ut ett reservbetonat lag som lagkapten när Aston Villa stod för motståndet i Ligacupen. Seniortruppen var i Qatar för att spela klubblags-VM vilket innebar att juniorerna fick spela i Ligacupen.

– Jag behöll matchtröjan och gav den till mina föräldrar. Jag tror att de har ramat in den och hängt upp den i mitt rum i Spanien. Jag blir glad av att se det, säger 22-åringen.

– Jag fick berättat för mig innan matchen att jag skulle vara lagkapten. Det var ett stort ögonblick för mig, även om det skedde under speciella omständigheter. Det är något jag kan säga för resten av livet och jag är säker på att min familj är glad över det. 

– Jag skulle ha varit ännu gladare om vi hade vunnit matchen, men jag tror att vi gjorde klubben stolt. I första halvlek var vi lika bra som dem även om de gjorde några mål. Det var en bra dag för mig personligen, även om vi inte fick med oss det resultat vi ville.

Under söndagen står Shrewsbury för motståndet. Mittfältaren hoppas på en ny chans att imponera.

– Jag tror att det kommer att vara säsongens största match för dem, om inte den största i livet. Liverpool kommer till Shrewsbury inför en fullsatt arena. Vi måste vara redo för en tuff match, vilket jag tror att vi kommer att vara.

– Det kommer att bli svårt. Vi måste ta oss an matchen på samma sätt som vi alltid gör. Försöka att vinna och spela bra fotboll. Jag tror att vi kommer att vara redo för det.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer