– Har varit en bra period för mig

Bild till nyheten – Har varit en bra period för mig
Joe Gomez berättar om vad som ligger bakom sin formtopp under de senaste veckorna.

Medan Joel Matip och Dejan Lovren båda var skadade fick Joe Gomez chansen att starta bredvid Virgil van Dijk i mittförsvaret igen. 

Den 22-årige mittbacken tog vara på chansen och är nu inne i en fantastisk period där han presterar på mycket hög nivå. Han har varit en starkt bidragande faktor till att Liverpool släppt in 1 Premier League-mål sedan 4 december. 

– Det har varit en bra period för mig. "Virg" och jag har ett bra förhållande. Vi klickar bra både på och utanför planen. Vi kommunicerar alltid bra. Det är en fröjd att spela tillsammans med honom, säger Gomez till The Athletic

När mittbacken fick speltid i början av säsongen fick han spela enstaka matcher och såg ibland lite svajig ut. Just nu presterar han på en helt annan nivå jämfört med hur det såg ut då.

– Vad som är den stora skillnaden? Jag skulle säga att det är rytmen du får genom att spela flera matcher i följd. Det är vanligt att man presterar bra när det går lite som på autopilot snarare än att man övertänker saker och ting. Det har varit viktigt för mig. 

– Det har varit viktigt för mig. När du inte spelar regelbundet är det svårt att komma in i rytmen. Spelar du inte varje vecka är det svårare att vara sig själv och uttrycka sig på planen.

Mittbackspartnern Virgil van Dijk berättar att han stöttade Gomez under en tuff period i höstas där han bland annat blev utbuad av sina egna supportrar i en match med det engelska landslaget efter ett bråk startat av Raheem Sterling.

– Självklart pratade jag med Joe om det och försökte att hjälpa. Det var inte hans fel. Vi pratade om det och nu har han gått vidare, säger nederländaren.

– Jag är så imponerad av Joe. Vi kunde alla se det förra säsongen, innan han blev skadad. Hur bra han är och inte minst hur bra han kan bli. Jag kommer väldigt bra överens med honom, både på och utanför planen. Det hjälper såklart.

– Självförtroende är en viktig faktor för Joe. Han får det från managern, sina egna kvaliteter och från spelarna runt omkring honom. Han är inne i en väldigt bra period. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer