Regler för transferfönster kan ändras

Bild till nyheten Regler för transferfönster kan ändras
Premier League-klubbarna ska i februari samlas för en omröstning för en eventuell förändring av övergångsfönstret under somrarna.

Under de två senaste säsongerna har sommarens transferfönster stängt för Premier League-klubbarna dagen innan säsongen drar igång.

Detta är något som väckt missnöje hos flertalet storklubbar som menar att det innebär en fördel för de andra stora europeiska lagen vars transferfönster är öppet tre veckor längre.

På torsdagen den 6 februari ska nu de 20 PL-klubbarna samlas och rösta för hur de ska lösa problematiken.

Martyn Ziegler i The Times rapporterar att det finns tre alternativ; man kan rösta för att behålla nuvarande modell, för att återgå till den gamla där fönstret är öppet till 31 augusti eller så kan man rösta för att behålla den nuvarande modellen med en betydande förändring.

Enligt Ziegler är det tredje alternativtet det allra mest troliga att röstas igenom.

Den betydande skillnaden mot hur det fungerar idag är att klubbarna har möjlighet att handla med utländska klubbar fram till att det internationella fönstret stänger, men att inhemska affärer måste vara klara dagen innan PL-säsongens start.

The Times-journalisten skriver även att de engelska klubbarna ska ha fått besked om att de i sommar har en sista chans att värva 16- och 17-åriga spelare från Europa på grund av Brexit. Efter det kommer FIFA-reglementet att följas, vilket innebär att alla spelare som värvats från utlandet måste vara minst 18 år gamla.

Källa: Liverpool.no, The Times


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer