Rapport: Krigarseger på Molineux

Bild till nyheten Rapport: Krigarseger på Molineux
Liverpool visade mästartakter på Molineux Stadium genom att ta hem tre nya poäng trots att Wolverhampton dominerade matchen i perioder. Roberto Firmino blev matchhjälte med sitt sena segermål!
FÖRSTA HALVLEK

Wolverhampton skapade matchens första chans efter en lurig frispark av Neto, men det röda försvaret lyckades få bort bollen.

Istället var det Liverpool som i den åttonde minuten skulle ta ledningen från just en fast situation. Trent Alexander-Arnold slog in en perfekt hörna mot den första stolpen och en framrusande Jordan Henderson nickade in 1-0!

1-0:

Kort därefter fick Matt Doherty ett jätteläge att kvittera för hemmalaget efter att han löpt in bakom Liverpools backlinje, men trots att han stod helt ensam nära mål misslyckades han helt med nicken som gick en bra bit utanför.

Det var en mycket händelserik matchöppning där lagen bytte målchanser med varandra Raul Jimenez kom sånär till ett avslut bara några meter framför mål innan Mohamed Salah fick en jättechans som blockades på motsatt planhalva.

Efter en dryg halvtimme tvingades Jürgen Klopp till ett högst ofrivilligt byte när Sadio Mané signalerade att han inte kunde fortsätta. Takumi Minamino ersatte och fick därmed sin Premier League-debut. Vad gäller Manés skada så var det oklart vad det var för typ av skada, men han kunde ta sig av planen av egen maskin.

Mané kliver av:

Den andra halvan av den första halvleken innehöll betydligt färre målchanser. Jimenez hade ett par halvchanser utan att få utdelning och precis innan halvlekens slut löpte sig Salah loss och in i straffområdet, men det något tama avslutet blockades av en försvarare.

När Michael Oliver blåste av halvleken vandrade Liverpoolspelarna av planen i ledning med 1-0.

ANDRA HALVLEK

Den andra halvleken började som den första slutade - med en målchans för Salah. Adama Traore slarvade bort bollen precis utanför eget straffområde till Salah som avslutade mot bortre, men Rui Patricio i Wolves-målet klarade.

I den 51:a matchminuten sprack Liverpools nolla för första gången sedan 4 december i ligaspelet. Traore löpte ned efter högerkanten och slog ett inlägg till det ständigt hotet Jimenez som med en fin nick satte bollen i borte hörnet. 1-1.

1-1:

Adama Traore hotade gång på gång efter högerkanten i den andra halvleken. I 65:e minuten tog han sig in i straffområdet och drog till med ett tungt avslut, men Alisson stod emot.

Wolverhampton var helt klart det bättre laget i den andra halvleken och strax efter Traores chans blev Jimenez frispelad, men han hade en snäv vinkel i avslutet och Alisson täckte upp den första stolpen bra.

Med 20 minuter kvar att spela valde Jürgen Klopp att byta ut Alex Oxlade-Chamberlain mot Fabinho.

Trots spelövertag för hemmalaget lyckades Liverpool jobba fram ett friläge för Roberto Firmino, men Patricio stod för en fin benparad och förhindrade anfallaren att göra ett ledningsmål med knappa tio minuter kvar att spela.

Bara minuten senare fick Firmino en ny chans och denna gången satt den där den skulle! Brassen fick bollen i straffområdet efter en passning av Henderson och sköt ett resolut skott i vänstra hörnet med vänsterfoten. Sent ledningsmål för de röda!

Segermålet:

Efter målet pressade Wolverhampton på för en kvittering, men Jürgen Klopps mannar lyckades att hålla ut och plocka hem tre nya poäng i jakten på den eftertraktade ligatiteln.