– Vi är hungriga efter mer

Bild till nyheten – Vi är hungriga efter mer
Alex Oxlade-Chamberlain tror att förra årets besvikelse i Premier League ger laget extra motivation den här säsongen.

Säsongen 2018/19 tog Liverpool hela 97 poäng men slutade ändå tvåa på grund av att Manchester City lyckades ta 98.

Den här säsongen har Liverpool tagit 64 av 66 möjliga poäng och har försatt sig i en fantastisk situation för att äntligen få lyfta Premier League-bucklan. 

Utöver ligaspelet har The Reds under de senaste månaderna vunnit Champions League, UEFA Supercupen och klubblags-VM.

Alex Oxlade-Chamberlain menar att känslan av att få lyfta pokaler i skyn är något som driver det här laget framåt.

– Man kan förklara det genom att titta på Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. De har satt en otroligt hög standard och de har presterat på den nivån i år efter år efter år. De kanske gör 70 mål på ett kalenderår och om de gör 45 så är de troligtvis inte nöjda och inte heller människorna runt omkring dem, säger engelsmannen till Liverpoolfc.com.

– När du har bevisat för dig själv och andra vad du kan uppnå. Då vill du göra det år efter år för att vara nöjd. 

– Det är just därför spelare som de två som jag just nämnde kommer att skrivas in i historieböckerna - de har lyckats hålla den högsta nivån i så många år, säkert 10-15 år. Det är inget som bör underskattas, det är otroligt svårt.

Förra årets besvikelse i Premier League är något som hela tiden finns med i bakhuvudet hos spelarna, menar Oxlade-Chamberlain.

– När jag tänker på förra säsongen, hur den slutade och att vi inte vann ligan med 97 poäng, så måste man också visa respekt för vad Man City lyckades att göra det året, året efter som de vunnit liga med 100 poäng. 

– Att efter det ta 98 poäng kräver mycket mental styrka och en vilja att fortsätta framåt. Man kan inte vara nöjd med vad man åstadkommit tidigare. 

– Vi är på rätt väg nu. 97 poäng och den besvikelsen hänger med, den har gjort oss hungriga under det här året. Vi gör det bra för tillfället. Men vi har fortfarande samma mentalitet - ingenting är klart, jobbet är inte avslutat. 

– Att vinna matcher och titlar är ungefär samma sak - när man väl har ställt in sig på att man ska göra det så måste man göra jobbet varje vecka. Det är där vi är just nu. 

– Som Adam "Lallana" sa, det blir som ett beroende. Det kräver mycket mental styrka också. Vi har en bra grupp av spelare och en bra manager som alla hjälps åt med detta, så jag tror inte att det blir något problem. Hungern finns där hela tiden. 

– Vi är helt klart hungriga efter mer, jobbet är inte avslutat. Vi måste fortsätta framåt för att på så vis förhoppningsvis få de resultat vi söker.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer