Så många poäng räcker för ligaguld

Bild till nyheten Så många poäng räcker för ligaguld
Resultaten gick Liverpools väg även denna helg - de jagande lagen tappade poäng medan de röda tog tre nya i segern mot Manchester United.

Liverpool fortsätter att vinna matcher i Premier Leauge. Söndagens seger mot ärkerivalen Manchester United var lagets 21:a seger på 22 matcher. 

Den otroliga formen innebär att The Reds nu toppar tabellen med 16 poäng framför närmast jagande lag som är Manchester City.

Resultatmässigt var det en drömomgång för Liverpools del i helgen där ligatrean Leicester förlorade mot Burnley och Pep Guardiolas manskap kryssade mot Crystal Palace.

Med 16 poängs ledning med en match mindre spelad har frilansjournalisten Andrew Beasley tagit en titt på vad som krävs för att Liverpool ska säkra titeln.

Det är 16 matcher kvar av Premier League-säsongen. På dessa 16 matcher räcker det att Liverpool tar 30 poäng för att få lyfta bucklan i skyn.

På de 16 senaste ligamatcher som Jürgen Klopps mannar har spelat har de tagit hela 46 poäng. Förra gången de röda inte tog 30 poäng eller mer på en period av 16 matcher var 2017.

Det är såklart svårt att spekulera i huruvida Man City går fullt och vinner samtliga 15 matcher de har kvar att spela den här säsongen, men skulle de göra det landar de på 93 poäng. Då har Liverpool råd att ha resultatraden 8-6-2 och ändå ta hem titeln.

Källa: Andrew Beasley (twitter)


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer