Rapport: 2–0-seger mot United!

Bild till nyheten Rapport: 2–0-seger mot United!
Liverpool var det bättre laget matchen igenom och besegrade Manchester United med 2–0. I den 93:e minuten satte Mohamed Salah spiken i kistan och säsongens 21:a ligaseger var ett faktum.
FÖRSTA HALVLEK

Liverpool inledde trevande men tog över matchen ju längre den led. I den 14:e minuten gav Virgil van Dijk hemmalaget ledningen genom en kraftfull nick på Alexander-Arnolds hörna. Liverpools tolfte nickmål för säsongen.

Ungefär tio minuter senare fick Anfield jubla igen. Helt fri i straffområdet när United-spelarna ropade efter frispark för en situation mellan van Dijk och De Gea, skruvade Firmino in 2–0. Domare Craig Pawson valde att inte blåsa frispark och United-spelarna blev galna. United fick dock medhåll av VAR dom dömde bort målet.

Anfield fick jubla igen, men även denna gång var det förgäves. Gini Wijnaldum, en av första halvleks bästa spelare, hade en boll i nät. Liverpool stod för ett drömanfall som Wijnaldum avslutade i den bortre burgaveln. Linjemannen vinkade, korrekt, av målet för offside.

United, som annars var tillbakatryckta stora delar av halvleken, skapade en farlighet i 41:a minuten. Andreas Pereira slängde sig för att stöta in 1–1 i öppet mål men nådde aldrig bollen.

Halvlekens sista chans tilldelades Sadio Mané när senegalesen blev fri med De Gea. United-målvakten stod för en fin parad.

ANDRA HALVLEK

The Reds rivstartade matchens andra halva och gav inte United något andrum. Först fick Salah ett jätteläge när han sköt utanför, framspelad av Robertson. Sedan hade kapten Henderson en hård träff utifrån som De Gea styrde i stolpen.

I den 57:e minuten avancerade Uniteds Fred från mittplan hela vägen in i straffområdet där brassen sköt utanför.

Två minuter senare fick Martial, efter att ha kombinerat med Pereira, ett fint läge i straffområdet. Fransmannen drog till på uppstuds men avslutet gick över.

I minut 63 ställde Liverpool om blixtsnabbt. Wijnaldum tunnlade en framrusande Maguire på mittplan och spelade sedan fram Mané som i sin tur utmanande Lindelöf. Mané tog sig förbi den svenske försvararen men vinkeln var snäv och avslutet för löst. Bollen rullade precis utanför.

Med knappt tio minuter kvar gjorde Fabinho comeback efter sin skada. Han bytte av Sadio Mané. Samtidigt kom Origi in istället för Firmino.

Mot slutet var det nervöst när United försökte trycka på. Bortalaget skapade dock inga större farligheter och Salah kunde sätta spiken i kistan i den tredje tilläggsminuten. Alisson upptäckte en fri Salah med en längre utspark och egyptiern gjorde inga misstag. Anfield exploderade, Salah kastade av sig tröjan och Alisson sprang över hela planen för att fira framför The Kop.

Liverpool tog säsongens 21:a ligaseger och är, i och med Citys och Leicesters poängtapp, 16 respektive 19 poäng före – med en match mindre spelad.