– United är ett världsklasslag

Bild till nyheten – United är ett världsklasslag
Jordan Henderson utvecklar i matchprogrammet sina tankar inför det klassiska rivalmötet med Manchester United.

Lagkapten Jordan Henderson menar att laget - trots att de står inför en match med extra laddning på grund av rivaliteten mellan Liverpool och Manchester United - behåller fokus på vad som är viktigast - de tre poängen.

"Liverpool mot Manchester United är den typ av match som, även om man inte är så involverad som vi är, man ser till att man kan se," skriver kaptenen.

"Det har inte funnits någon period under mitt liv, oavsett hur klubbarna presterade just då, där det här inte var en av de största matcherna under säsongen. Den här matchen fångar upp fokus över hela landet, oavsett vilket lag du håller på, eftersom att det är sådan rivalitet mellan lagen."

"Som Liverpool-spelare får vi ofta frågan hur denna match rankas jämfört med Merseyside-derbyt. Ser vi denna som viktigare och större? Jag kan inte säga exakt, men jag kan tänka mig att det är liknande för Man Utd när det gäller Manchester-derbyt."

"Svaret är väldigt enkelt. Den är lika stor och lika viktig, men annorlunda."

"Som professionell fotbollsspelare har jag lärt mig att respektera varje motståndare. Som spelare i Liverpool vet man att man måste respektera vikten av den här matchen och styrkan hos United som klubb och lag."

"Jag har aldrig gillat tanken på att någon annan klubb agerar riktmärke för oss. Vi bör aldrig definiera oss själva genom vad någon annan har gjort. För mig så är Liverpools riktmärke Liverpool. Vi behöver ingen annans framgångar för att driva oss framåt."

"Jag vill vara framgångsrik för Liverpool eftersom att det betyder så mycket för supportrarna. Det handlar inte om att vi kan hävda att vi gjort det bättre än någon annan, oavsett rivalitet."

"En av det här lagets största styrkor är att vi sätter våra egna krav och förväntningar. Vi behöver inte motivation utifrån, det finns inom oss. Det enda vi tänker på är att vinna den kommande matchen. Det enda vi tänker på är att vara bäst i den kommande matchen"

"När managern säger att vi inte pratar om rekord i omklädningsrummet har han helt rätt. Ingen här är intresserad av något annat än att vinna nästa match, så enkelt är det. Varför? Just nu är inte rekord det viktiga. Tid för att reflektera över sådant kommer senare."

"Vi lyckas behålla det här tunnelseendet eftersom att vi respekterar våra motståndare och det har aldrig varit mer relevant än när vi ska spela mot Manchester United."

"Jag har tappat räkningen på hur många matcher som andra har dragit slutsatser innan lagbussen ens kommit fram till arenan, innan matchen startat. Den sekund som vi låter oss påverkas av sådant snack så kommer vi inte att prestera på den nivå som krävs för att nå de resultat vi har gjort."

"United är ett världsklasslag med otroliga spelare. Jag har spelat med en del av dem i det engelska landslaget. De är lika bra som de allra bästa. För att bara nämna två exempel på deras styrka så kan man ju se på vad de gjorde mot Chelsea på bortaplan i Carabao Cup och mot Manchester City i Premier League."

"Om vi inte enbart fokuserar på att ge allt för att få med oss det bästa resultatet idag, då kommer vi att straffas."

8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer