Full av respekt för United

Bild till nyheten Full av respekt för United
I dagens matchprogram försäkrar Jürgen Klopp supportrarna om att de inte låter diskussioner i media ta över deras fokus inför söndagens batalj. Han lovordar även dagens motståndare.

Liverpool har gjort en historiskt bra start i Premier League den här säsongen. Med 61 inspelade poäng av 63 möjliga är de bäst någonsin i topp fem-ligorna i Europa. 

Det enda lag som tagit poäng av The Reds den här ligasäsongen är Manchester United, så Jürgen Klopp är väl medveten om kvaliteten hos dagens motståndare.

"Som manager är det enkelt att se de framsteg de gör, sådant som andra utifrån inte märker direkt. De har hämtat in några exceptionella spelare och utvecklingen i truppen gör dem till en av de starkaste i Europa, skulle jag säga," skriver Klopp i dagens matchprogram.

"Se på deras talangfulla spelare från målvakt till anfallare. De har världsklasspelare i det laget och en trupp ful av matchvinnare. Stora investeringar har resulterat i en väldigt stark grupp."

"Det tar självklart tid att bygga upp något. Det är vi själva medvetna om. Men de bygger upp något igen med otroliga resultat och insatser som grund. Deras seger tidigare i veckan mot Wolves i FA-cupen var ännu mer bevis på hur farliga de är."

"United tävlar fortfarande i fyra turneringar - det säger en hel del om deras kvalitet. De har mycket kvar att spela om i ligan, de är i semifinal i Carabao Cup, de är i fjärde rundan av FA-cupen och i utslagsrundorna i Europa. Man kan inte konkurrera i dessa turneringar om man inte är ett fantastiskt fotbollslag."

"Jag vet inte hur andra har laddat upp inför den här matchen, men jag kunde inte bry mig mindre egentligen. Jag vet hur vi har förberett oss och jag vet att vi kommer att visa United respekt."

"Jag kan tänka mig att folk pekar på deras seger mot Manchester City, men vi analyserar mer, vi går in mer på djupet - vi vet att vi står inför en tuff utmaning. Om någon tror att den matchen mot City är det enda farliga att se på, då är man löjlig och underskattar dem."

"Så här långt in i säsongen har vi lyckats bra med den här avvägningen. Vi har respekt för våra motståndare men vårt huvudfokus är alltid på oss och våra egna styrkor."

"Vi vet att vi är ett väldigt bra fotbollslag. Vi vet att våra spelare har rätt värderingar och rätt inställning. Vi tror på oss själva och på vad vi kan göra."

"Världen runt omkring oss spekulerar alltid om diverse utfall och vad de innebär. Det är den värld vi lever i, men vi låter oss inte påverkas av hypoteser. Vi har inte råd att göra det. Ser man framåt längre än nästa match så kan jag lova att insatserna påverkas."

"Jag har turen att ha att omklädningsrum som verkligen förstår detta. När våra spelare ger intervjuer är det nog en hel del lyssnare som tänker "åh, kom igen, självklart måste han säga så, men han tänker egentligen annorlunda."

"Men jag ser det i dem, de har en fantastisk attityd och ett fantastiskt fokus."


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer