– Finns intresse för Shaqiri

Bild till nyheten – Finns intresse för Shaqiri
Välinformerade James Pearce diskuterar Xherdan Shaqiris och Adam Lallanas framtid i klubben.

Enligt rykten som florerar ska Roma ha hört sig för angående ett lån av Xherdan Shaqiri. Liverpool ska dock ha dock ha lämnat ett tydligt besked - schweizaren är ej tillgänglig.

The Athletics James Pearce, med god insyn i klubben, har diskuterat just Shaqiris framtid.

– Det finns intresse för Shaqiri. Några klubbar runt om i Europa har tittat på hans situation och tänkt att han vore ett fint tillskott, säger Pearce ett av The Redmen TV:s program.

– Men det var ganska klara besked när jag hörde mig för innan jul - Klopp vill att han stannar under resterande del av säsongen. 

– Skadorna har begränsat hans möjligheter, men jag kan inte se att han lämnar klubben nu. Troligtvis kommer han att se över sin situation till sommaren, speciellt med tanke på att Minamino har anslutit. Det kan vara så att han funderar över vilken roll han egentligen har i laget.

– En av Klopps bästa egenskaper är att han får spelarna att känna sig speciella, men det kan vara svårt över längre perioder.

– Men när man tänker på det så är en flytt från Liverpool ett steg ned nästan vart man än går. Det är inte allt för länge sedan som Shaqiri spelade för Stoke som åkte ur.

Adam Lallana är en annan seniorspelare vars framtid har diskuterats med tanke på att han sitter på ett utgående kontrakt.

– Det ska bli väldigt intressant att se vad som händer med Lallana. Jag tror att, i en perfekt värld, vill Klopp att han ska skriva på ett nytt avtal. Kanske en förlängning på 12 månader eller liknande, säger Pearce. 

– Han har visat under de senaste veckorna att han fortfarande kan bidra. Problemet är var han befinner sig i sin karriär. Han är utan kontrakt till sommaren, något som innebär att han kan få en gigantisk "sign-on-fee" och kanske ett treårskontrakt med bra lön.

– Kanske önskar han den ekonomiska tryggheten, vem vet. Jag vet att det fanns intresserade klubbar redan under förra sommaren.

– Eller skulle han vara nöjd med att skriva på ett korttidskontrakt med Liverpool? Just nu är det svårt att säga hur hans framtid ser ut.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer