Trent: Känslorna får inte ta över

Bild till nyheten Trent: Känslorna får inte ta över
Trent Alexander-Arnold menar att spelarna inte får låta rivaliteten med Manchester United ta för mycket fokus på söndag.

Matcher mellan Liverpool och Manchester United är ofta extra känsloladdade på grund av den rivalitet som finns mellan klubbarna. 

Trent Alexander-Arnold är fullt medveten om vad matchen betyder, men påpekar samtidigt att känslorna inte får ta över.

– För supportrarna betyder det här väldigt mycket, säger högerbacken till Sky Sports.

– Vi får dock inte låta känslorna ta över under matchens gång. Det är en stor match och atmosfären kommer att vara otrolig. Vi har ett jobb att göra, vi behöver supportrarna, vi måste få till rätt taktik och se till att vi inte slappnar av på grund av vår position i ligaspelet.

– Vi vet att vi befinner oss där vi gör på grund av vår mentalitet. Hittills har vi tagit oss an matcher med rätt inställning, men det är långt kvar på säsongen så vi måste fortsätta. Det är så vi ser på det.

Som lokal grabb från Liverpool vet Alexander-Arnold mycket om rivaliteten mellan klubbarna.

– När man växte upp fick man lära sig hur deras historia ser ut och hur Liverpools ser ut och då ser man att de är relativt lika sett till hur många titlar de har vunnit.

– Det verkade ofta som att de hade de bästa spelarna, bästa laget, de visste hur man vann och de vann väldigt många matcher.

– Det fanns inte många lag som kunde matcha dem och de hittade alltid en väg till seger med sena mål. Man hade känslan att vad som än hände så skulle United vinna.

– Rivaliteten har alltid funnits där och det är något man blir medveten om vid tidig ålder. De två viktigaste matcherna att vinna under en säsong för supportrarna är de mot Everton och Manchester United, avslutar engelsmannen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer