– Vi vet vad den här matchen betyder

Bild till nyheten – Vi vet vad den här matchen betyder
Alex Oxlade-Chamberlain blickar framåt mot söndagens rivalmöte.

Manchester United är det enda lag som tagit poäng av Liverpool den här säsongen. På söndag ställs lagen mot varandra på Anfield.

Alex Oxlade-Chamberlain har mött United tre gånger som Liverpoolspelare och är väl medveten om vikten av ett bra resultat i rivalmötet.

– Självklart, det är en stor match. Det är mycket historia bakom det hör mötet, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Att man kan skryta efter en seger är alltid härligt, men i slutändan är det allra viktigaste att se till att ditt lag är mer framgångsrikt än det andra. Det gäller att plocka poäng, sluta högre i tabellen och göra det så bra som möjligt som klubb.

– Vi spelare vet vad det här betyder för supportrarna. Den känslan får oss spelare att tagga igång lite extra. Vi vill se till att vi kan ge dem det bästa resultatet för dem och för oss.

En match mot Manchester United väcker extra starka känslor både hos spelare och supportrar.

– De är dessa matcher som brukar vara de tuffaste, självklart på grund av kvaliteten hos motståndaren och hur stor klubb de är. Detta betyder mycket för supportrarna och oss som klubb. 

– Det adderar det där lilla extra i matcherna. Slår man ihop allt blir det verkligen en stor match. Man ser fram emot matcherna och man vill visa upp sig själv från sin allra bästa sida för att få ett bra resultat. 

– Om den här typen av match kommer tidigt på säsongen tänker man "okej, det här är en möjlighet att göra ett statement".

– Det blir ännu ett stort test för oss. Vi ska göra allt för att behålla vårt momentum. Vi har gjort det bra för att ta oss till den situation vi befinner oss i nu och nu väntar en ny tuff utmaning.

Förra mötet lagen emellan slutade 1-1 på Old Trafford.

– Vi var inte nöjda med matchen. Vi spelade inte tillräckligt bra, men i slutet av matchen hade vi chanser att göra mål och vinna matchen, så vi var besvikna över att vi inte var mer kliniska.

– Adz (Lallana) kom in och gjorde ett väldigt viktigt mål som gav oss en poäng. Det hade varit härligt att vinna där, men om man inte är nöjd med ett kryss på Old Trafford så visar det att man är på rätt väg.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer