– Tror inte det går att kopiera United

Bild till nyheten – Tror inte det går att kopiera United
Jürgen Klopp berättar om sin respekt för Sir Alex Fergusons arbete inom den engelska fotbollen.

Under Sir Alex Fergusons tid I Manchester United vann de hela 13 ligatitlar, en dominans som Jürgen Klopp inte tror går att upprepa.

– Om jag ska vara ärlig, jag tror inte att det är möjligt. Jag tror inte det går att kopiera den dominansen som United hade, säger Klopp till The Telegraph.

– Fotbollen och maktförhållandena mellan klubbarna har förändrats mycket sedan dess. Vi har fattat några bra beslut och därför blev vi ett bättre lag. Andra lag kan göra precis detsamma.

– Hur jag kan bygga truppen? Som sagt så tror jag inte att det är möjligt att återskapa den dominans som Liverpool hade tidigare och som United hade lite senare.

– Det är mer troligt att fler lag kämpar om det, på grund av de ekonomiska musklerna hos många lag. Leicester, till exempel, de har tagit sig upp och etablerat sig bland topp sex, skulle jag säga. Det gör det ännu svårare.

– På den tiden, jag skulle inte säga att United vann matcher med fyra eller fem mål hela tiden, men det var förväntade segrar. Det var tydligt när laget åkte till vissa städer att de skulle vinna. Vi har haft många matcher där vi vunnit med 2-1, 1-0 och har tvingats att kämpa in i det sista.

– Men det är egentligen inte viktigt att vara dominerande. Det som är viktigt är att du som lag kan kämpa varje säsong. Det är det enda jag behöver. Det är tillräckligt. 

Under hösten åt Jürgen Klopp middag med Sir Alex Ferguson i välgörenhetssyfte. Duon "såldes" för £100 000 till välgörande ändamål.

– Det var verkligen fint, tiden flög fram. Jag hade min Liverpool-smartphone på bordet hela kvällen och det var ingen som lämnade bordet. Det var härligt. 

– Ryan Giggs var där också, även Bryan Robson. Jag hade inte några problem med det, det var bara bra. Det kändes inte som det (att vara omringad av fienden), men jag vet om det. Mr. Neville och Mr. Carragher arbetar tillsammans nu i TV - vem hade trott det?

– Jag har ett väldigt bra förhållande till Sir Alex. När jag träffade honom första gången sa jag "Alex Ferguson" med ett annat ord i mitten. Det var otroligt. Jag var en väldigt ung manager i Dortmund som aldrig hade träffat honom tidigare och vi hade ett väldigt bra samtal. 

– Jag behövde 20 minuter för att vänja mig vid den skotska dialekten, men sedan gick det bra. Sedan dess har vi haft kontakt. Nu är han inte längre manager för Man United, så när jag var där, så var han inte den tidigare managern för Man United, han var bara en trevlig man, avslutar tysken.

Källa: Telegraph, Liverpool.no


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer