– ​Visa klasskillnaden, Klopp

Bild till nyheten – ​Visa klasskillnaden, Klopp
Det finns såklart ingenting i ens supporterliv just nu som är viktigare än att Liverpool fortsätter sin urstarka resa mot att lyfta den så efterlängtade Premier League-pokalen i vår. Men får jag vara kräsen så ser jag gärna att vi spelar vår ärkerival av banan på vägen dit.

Fotboll handlar om resultat. Det handlar om att vinna och i slutändan kommer vägen dit, i form av resultat, att vara sekundär. I alla fall oftast. Visst kan vi Liverpoolfans med stor stolthet och glädje minnas hur Liverpool vann med 4-1 på Old Trafford under våren 2009. Men det var till slut Manchester United som likväl vann titeln och skrattade bäst som skrattade sist. Och de bryr sig såklart inte en skit om det där resultatet ändå. 

På samma sätt skulle söndagens möte med våra värsta rivaler också kunna bli en match långt bort i periferin som oavsett resultat kanske aldrig kommer att minnas när säsongen 2019/2020 summeras. För så länge vi lyfter pokalen kommer resultaten längs vägen inte spela någon roll. Eller?

Jo, i huvudsak är det såklart rätt. Och jag förstår att jag låter kräsen när jag skriver de kommande raderna. Men vafan. Efter 30 år av sorger och bedrövelser kanske det kan få vara på sin plats att vara lite gapig och gluffsa efter hela kakan.

Manchester United är det enda laget som hittills tagit poäng av oss under denna magiska säsong. Höstmötet på Old Trafford är den enda plumpen i ett protokoll som annars vittnat om 63 av 63 poäng. Och tyvärr var det ju faktiskt som så att vi mest räddade en poäng till slut, snarare än något annat.

För oavsett tabellposition eller övriga allmäntillstånd så har vi allt som oftast åkt till Old Trafford med en enorm respekt. 1-1 i höstas vittnade om det. 0-0 för drygt ett år sedan – trots tre (!) Unitedbyten i första halvlek – berättade samma saga.

Liverpool och Manchester United är Englands två största klubbar. By far. Och all rivalitet åt sidan är det omöjligt att inte imponeras av hur vår röda rival dominerade den engelska fotbollen medan vi verkade ligga nerbäddade i en kuvös under största delen av 90-, 00- och fram till slutet av 10-talet. Det var klasskillnad och det vore nästan en överdrift att ens kalla oss lillebror där och då.

Jag tror tyvärr vissa bitar av drygt 25 år med den verkligheten lever kvar idag. För lag, utan den historiska förankringen mot Manchester United, har det nämligen verkat väldigt mycket lättare att faktiskt ta dem för vad de är idag. Ett högst mediokert lag.

Min stilla lilla önskan inför söndag är därför att Klopp nu förbereder sitt lag för att demonstrera klasskillnaden inför ett fullsatt Anfield och inför det som återkommande brukar vara säsongens bästa tittarsiffror från tv-kanaler internationellt.

Låt oss visa världen hur mycket större Liverpool är än rivalen österut på M62.

När allt summeras och domare Pawson blåser av tillställningen kommer det såklart bara att vara tre poäng som räknas. När tabellen summeras och resultat läggs samman är det inget annat som är viktigare än det. En maktdemonstrativ 0-0-match är klart mycket mindre värd än ett 1-0-rån på en feldömd straff efter att vi blivit utspelade i 90 minuter. Som om det nu skulle hända.

Men jag hoppas – och tror – att Liverpool går ut och ger oss båda delar på söndag. Sättet vi tog oss an Tottenham (på bortaplan!) talar lite om nivån vi just nu befinner oss på. Det tog en dryg minut innan vi hade haft två chanser att göra 1-0 och därefter och fram till några kontringschanser i slutskedet var det Liverpool som parkerade på Tottenhams planhalva och spelade ut ett lag vi för bara sex månader sedan mötte i en Champions League-final.

Tar vi oss an Manchester United med samma attityd på söndag kommer de inte att ha en chans mot oss. 

Fabinho är åter i träning och ser av allt att döma ut att vara ett alternativ för truppen. Jag hoppas dock att vi går med samma elva som mot Spurs. Behåll en lite offensivare balans – i kombination med att vi inte behöver stressa in Fabinho – och låt istället brassen komma in när vi redan leder med 3-0 och spelar av matchen till publikens jubel.

När allt summeras i maj är söndagen bara det tjugoandra steget av trettioåtta på vägen mot vår stora dröm. Men för alla supportrar är söndagen ändå lite mer än så. Det är chansen att undanröja alla tvivel och debatter från rivaliserande fans om att Manchester United nog allt ändå ställde till det för oss eller var laget som stal poäng från de mästerliga mästarna.

Låt oss nu visa klasskillnaden, Klopp. Släpp iväg ditt lag i en febril offensiv och släpp inte på gasen förrän motståndarfansen att gått hem i bedrövelse.

Jag gapar möjligen efter mycket. Men söndagens match är lite mer än bara jakten på nummer 19. Söndagens match handlar om att undanröja alla tvivel om vilken säsong Liverpool Football Club just nu gör. Och för motståndarfans att stå utan ammunition när vi lyfter titeln i maj. 


18 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer