Senaste nytt inför United

Bild till nyheten Senaste nytt inför United
Jürgen Klopp har mött pressen inför det stundande mötet med Manchester United. Tysken diskuterade bland annat VAR, flytten av de Afrikanska mästerskapen och gav en positiv skadeuppdatering vad gäller Matip och Fabinho.
Klopp om att domare ska använda VAR-monitorerna

Domarna ska från och med nu använda monitorerna vid sidan av planen om VAR rekommenderar att ändra ett beslut som innefattar ett rött kort. Antingen om ett gult kort ska ändras till ett rött, eller om ett rött kort ej bör dömas.

– Jag tycker att det är rimligt att de använder monitorerna eftersom att de finns där. 

– Det är helt rätt att använda vad som finns för att få till korrekta beslut. Förhoppningsvis används monitorerna inte fem-sex gånger per match.

Om mötet med Man United

– Det är en viktig, viktig fotbollsmatch. Precis som mot nästan vilken motståndare som helst. 

– Förra matchen mot United visar att vi fortfarande kan bli bättre. Vi måste se till att vi med större sannolikhet spelar vår bästa fotboll i den här matchen. 

– Vi måste skriva vår egna historia och därmed måste vi spela matcherna på vårt egna sätt.

Om skadesituationen

– Joel och Fabinho har tränat med oss och är troligtvis med i truppen i helgen.

– De andra tre är inte redo ännu. Dejan kommer att kliva på i full träning på måndag. Vad gäller de andra (Milner, Keita) så har jag inget mer att säga just nu.

Om sex raka clean sheets

– Vi var aldrig oroliga över att vi inte höll nollor.

– Vi vill hålla nollan, för det gör det lättare att vinna, men de målen som vi släppte in följde inte något särskilt mönster, så det handlade om att vara något mer fokuserade i varje situation.

– Vi har inte försvarat perfekt i dessa sex matcher, det finns fortfarande mycket att förbättra.

Om Trent Alexander-Arnold

Journalisten påpekade att det nu är tre år sedan högerbacken debuterade i Premier League.

– Matcherna han spelar kommer göra honom bättre. Erfarenhet kommer att göra honom bättre. Att spela tillsammans med dessa spelare kommer att göra honom bättre.

– Utöver skador kan jag inte se något som hindrar hans utveckling. Han har rätt attityd och hans familj stöttar honom på rätt sätt.

– De ser till att han håller fötterna på jorden, han kanske inte behöver det, men om han svävar iväg vet jag vilka som kommer att plocka ned honom igen.

Om att de afrikanska mästerskapen flyttas

– Ska vi verkligen börja prata om det här.. Jag kunde inte respektera turneringen mer, jag brukade titta mycket på den förut och fantastiska spelare deltar, men det är ett självklart problem att en turnering spelas mitt i vår säsong.

– Det hjälper inte spelarna. Som klubb så måste man fundera över sådana här saker när man ska värva någon. Man värvar en spelare så är han inte tillgänglig under fyra veckor mitt i säsongen, det hjälper inte spelarna. 

– Det skapar ännu större problem med spelarnas matchande. FIFA, UEFA och alla förbund för varje land måste samarbeta för att hitta rätt lösningar för spelarnas skull. Nu är det så att beslut fattas utan att de pratar med varandra.

– Jag pratar ofta om det här, men jag gör det för spelarnas skull. Återigen - det här handlar inte om mig. 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer