– Är mer självsäkra den här säsongen

Bild till nyheten – Är mer självsäkra den här säsongen
Roberto Firmino menar att Liverpool måste fortsätta att visa upp rätt vinnarmentalitet för att ta fortsatta kliv mot den efterlängtade Premier League-titeln.

Förra säsongen missade Liverpool Premier League-titeln med minsta möjliga marginal - en poäng bakom Manchester City. 

Denna säsong har de skapat sig ett väldigt bra utgångsläge inför de avslutande månaderna av säsongen genom att ha vunnit 20 av 21 matcher så här långt i ligaspelet.

– Förra säsongen träffade vi stolpen i Premier League och vi var självklart besvikna över att vi inte vann, säger Roberto Firmino enligt Liverpoolfc.com.

– Vi har en möjlighet denna säsongen, det ligger i våra händer. Vi måste fortsätta att jobba hårt, fortsätta framåt med rätt fokus och vinnarmentalitet.

– Vi tar det match för match och försöker att bibehålla en vinnarmentalitet för att se vad det leder till.

– Självklart har är vi mer självsäkra den här säsongen. Vi har vunnit i de flesta av våra matcher vilket ökar vårt självförtroende. Nu måste vi bygga vidare på detta momentum.

Brasilianaren hade en något tuff start på sin tid i Liverpool, men när Jürgen Klopp tog över vände det och nu är anfallaren en av lagets viktigaste spelare. Han fick en fråga hur Klopp har förändrat honom.

– Mycket. Jag kände lite efter att ha spelat mot Dortmund i Tyskland. 

– Jag var mycket glad när jag fick reda på att han skulle komma hit eftersom att han är tysk och har spelat där vilket har medfört lite av den tyska mentaliteten.

– Han förändrade mycket i klubben - taktiskt, mentalt. Idag är vi vad vi är, inte bara tack vare honom, men han är ansvarig för en stor del av vår förändring. Jag är väldigt glad att jag får spela under honom, han är en fantastisk coach, avslutar Firmino.

1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer