Nästa match (Ligacupen)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (B)

tisdag 17 dec 20:45

Alisson tog hem Yachine Trophy

Bild till nyheten

Alisson Becker prisades som världens bästa målvakt under France Footballs gala i Paris.

Priset Yachine Trophy delades ut för första gången under måndagens gala och Alisson Becker blev förste målvakt att vinna priset.

Yachine Trophy infördes för att prisa världens bästa målvakt och är döpt efter den legendariska målvakten Lev Yashin som är den enda målvakt som vunnit Ballon d'Or.

Alisson vann priset efter ett fantastiskt 2019 där han höll flest nollor i Premier League, Champions League och Copa America. Brasilianaren storspelade i Champions League-finalen och var en starkt bidragande faktor till att Liverpool kunde vinna klubbens sjätte CL-titel. Den fina formen fortsatte under sommarens Copa America där han med sitt Brasilien kunde lägga vantarna på guldet. 

– Det är en stor ära att vara här tillsammans med så otroliga spelare, män som kvinnor. Det finns väldigt många bra anfallare här - ni gör alltid vårt liv lite svårare! Vi måste jobba hårt för att stoppa er, sa Alisson efter att ha tagit emot priset.

– Jag vill tacka min familj som har stöttat mig var jag än har varit. Jag vill tacka mina föräldrar som är i Brasilien och som jag tror ser på mig därifrån. Jag vill även tacka gud. Det är en stor ära han har gett mig under 2019, att vinna Champions League och vinna en del individuella priser.

– Jag känner mig lyckligt lottad, välsignad och tacksam. Jag vill även tacka mina lagkamrater och alla i staben i Liverpool. Tusen tack.

Av de 30 nominerade spelare för Ballon d'Or slutade Alisson på en sjundeplats.

Bannerbild