– Gömde mina saker i gräset

Bild till nyheten – Gömde mina saker i gräset
Sadio Mané öppnar upp om sin annorlunda väg in i livet som fotbollsproffs.

I samband med de Afrikanska mästerskapen har Sadio Mané gjort en intervju med France Football där han berättar om sin något speciella väg till att bli fotbollsproffs.

Anfallaren var 19 år gammal när han lämnade Generation Foot i sitt hemland för franska Metz. Tre år tidigare fick han lov att jobba hårt för att ta sig till huvudstaden för att spela fotboll.

– Jag planerade allt in i minsta detalj och jag visste att jag inte hade några pengar. Vid solnedgången gömde jag min träningspåse och mina saker i det höga gräset framför mitt hus så att jag inte skulle skulle mötas av några överraskningar när jag drog. Tidigt nästa morgon, runt klockan 06:00, borstade jag tänderna - jag duschade inte ens. Jag drog iväg utan att berätta för någon, bara för min bästa vän, berättar Mané.

Han ville inte säga något till sina föräldrar som ville att han skulle slutföra sina studier.

– Jag gick väldigt långt för att mötas upp med en vän som lånade mig pengar så att jag kunde ta bussen till Dakar. Där blev jag emottagen av en familj som jag inte kände. Jag åkte direkt till fotbollsträning hos något lag. Mina föräldrar letade överallt. De var helt säkra på att min bästa vän visste vart jag var, men han sa inget. 

– Men min och hans familj satte otrolig press på honom, så tillsatt berättade han. Mina föräldrar ringde och krävde att jag skulle komma tillbaka. Jag ville inte åka hem för jag skämdes. Men jag kom överens med mina föräldrar att jag skulle få testa min lycka inom fotbollen efter skolåret var över.

Mané berättade också om sitt första provspel.

– Det var 200-300 ungdomar som väntade på sin chans. Det började dåligt för min del. Alla skrattade åt mig när jag presenterade mig eftersom att jag inte såg ut som en fotbollsspelare. Jag hade byxor på mig som inte såg ut som fotbollsshorts och mina fotbollsskor var väldigt slitna och jag hade lagat dem så gott jag kunde.

– De som ansvarade för provspelet tittade på mig och tänkte: "Ska du verkligen bli fotbollsspelare?" Jag förstod dem, men jag hade inget val. Eftersom att jag inte var så dålig så valde de mig. Det var så mitt äventyr började.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer