Grujic om sin framtid

Bild till nyheten Grujic om sin framtid
Liverpools serbiska mittfältare Marko Grujic gör sig redo att heja fram sina lagkamrater i Madrid men det finns fortfarande frågetecken om hans framtid.

Efter att ha genomfört ett säsongslångt lån hos tyska Hertha BSC så återvänder Marko Grujic till Liverpool. Den 22 år gamla mittfältaren reser med laget för att se Champions League-finalen i Madrid på lördag. 

Den serbiska landslagsmannen har haft en framgångsrik säsong på lån i Bundesliga då han gjorde 22 framträdanden för Hertha. Trots att laget inte lyckades nå högre än 11:e plats i ligan så har Grujic fått kontinuerlig beröm av tränaren Pai Dardai. Grujic hoppas att kunna utnyttja nästa försäsong till max för att slå sig in i Jürgen Klopps planer. 

Grujic var Klopps första värvning för Liverpool då man köpte loss honom från Röda Stjärnan i januari år 2016. Trots det så har han endast gjort 14 framträdanden för "The Reds" - vilket är lika många som han gjorde i Cardiff under en på lån i en halv säsong. 

Herthas general manager Michael Preetz ska ha diskuterat möjligheten att låna serben även över nästa säsong med Jürgen Klopp men Grujic själv verkar ha siktet inställt på att ta en plats på Jürgen Klopps mittfält. 

Marko Grujic gjorde 22 framträdanden för Hertha BSC denna säsongen. Han har mestadels spelat som central eller defensiv mittfältare men han gjorde även en match som vänsterytter. Grujic snittar ca 41 passningar per match med en träffsäkerhet på 81.9% samt 0.7 nyckelpassningar per match. Totalt bidrog han med 5 mål och 1 assist på 1780 minuter. Serben bidrar även i defensiven då han snittar 2 tacklingar och 1.3 brytningar per match. Utöver det så rensar han även bollen i defensiven 2.3 gånger per match. Om man lägger till att han lyckas dribbla med framgång 1.1 gång per match så visar statistiken att Grujic är en mångsidig mittfältare som vid ung ålder bidrar stabilt i både offensiven och defensiven. 

I en intervju med ESPN i februari så sa Grujic att han ser sig själv som en Liverpoolspelare trots alla sina lån till en olika klubbar.

"Mitt mål är självklart att ta en plats i Liverpools trupp och spela att få regelbunden speltid och jag tror att det är någonting jag har möjligheten att lyckas med."

"Livet är fullt av hinder som man måste överkomma. Jag är bara 22 år gammal så jag är säker på att min möjlighet kommer."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer