– Detta är bara början

Bild till nyheten – Detta är bara början
Jürgen Klopp diskuterar finalen mot Tottenham, Europaäventyren och resan laget har gjort sedan han tog över.

Det blir en helengelsk final i Champions League för första gången sedan 2008 när Liverpool ställs mot Tottenham i Madrid den 1 juni.

– Vi känner till varandra väl, men bortsett från det så är det en final som inte kommer att skilja sig något från andra finaler sett till hur man förbereder sig, säger Jürgen Klopp i en intervju på uefa.com

I intervjun diskuterar Klopp resan som han haft hittills med Liverpool och även det faktum att han ska spela sin fjärde stora final i Europa. I Champions League så blir det tyskens tredje final.

– I Tyskland brukar vi säga att "alla goda ting är tre". 

– I Mainz missade jag uppflyttning två gånger men lyckades på tredje försöket. Vi hoppas att det kan bli en repris i Champions League.

– Detta är den fjärde finalen i Europa för mig, vilket är coolt. Jag har haft bra lag och spelare som har gjort allt för att ta sig dit.

– Under de säsongerna som jag har varit här har vi slagit ut en del stora lag tack vare Anfield, Borussia Dortmund till exempel. Förra säsongen slog vi ut ett starkt Manchester City med stöd från Anfield. I år slog vi ut Barcelona på Anfield och vi slog även ut Bayern München.

– Anfield har varit en avgörande faktor för oss i Europa, men grabbarna har gjort ett fantastiskt jobb och spelat glimrande fotboll. Bortamatchen mot Bayern är den bästa bortamatchen mitt lag har spelat i Europa. Det är kul att se en sådan utveckling.

Sedan Klopp anlände till klubben har det varit ständig framgång och utveckling. 

– Jag tror att spelarna visste efter dem dagar hur mina idéer om fotboll var. De kände till mig och Dortmund sedan tidigare.

– Det var tydligt hur vi ville spela, men vi ville inte stressa fram något. Vi ville utnyttja de kvaliteter som fanns hos spelarna och ge dem mer självförtroende och tro på att de var rätt spelare för Liverpool.

– Det är klart att den utveckling som spelarna har gjort har hjälpt oss mycket. Det är detsamma med de nya spelarna. Alisson och Virgil för att ta två exempel, de har haft stort inflytande då de har spelat nästan varje match.

– Spelare som Fabinho och Shaqiri är också väldigt viktiga för laget, men de har ännu inte nått toppen av sitt spel. De har tagit viktiga steg i rätt riktning.

– Resan är inte över, inte för någon. Detta är bara början, avslutar Klopp.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer