Årets spelare i Premier League

Bild till nyheten Årets spelare i Premier League
För andra året i rad vinner en spelare från Liverpool utmärkelsen.

För drygt två veckor sedan vann Virgil van Dijk PFA Player of The Year. Nu har han vunnit ännu ett pris, denna gång som årets spelare framröstat av supportrar, de 20 lagkaptenerna och utvalda fotbollsexperter.

– Det är en stor ära, jag är väldigt stolt, säger Van Dijk till premierleague.com.

– Utan alla här i Liverpool, fans och spelare, så skulle detta inte vara möjligt, så de förtjänar helt klart min uppskattning. 

Van Dijk har startat samtliga 37 ligamatcher inför den avslutande matchen mot Wolverhampton. Han har varit med och bidragit till 20 hållna nollor, 29 segrar och bara 22 insläppta mål.

Mittbacken har inte blivit förbidribblad en enda gång. Enligt Premier League har det spelats 62 matcher sedan han senast blev bortdribblad av en motståndare, något som skedde i mars 2018.

Holländaren har stått för fyra mål denna säsongen.

– Jag tycker att hela säsongen i Premier League har varit enastående. 

– Det enda är att vi har konkurrerat mot ett annat lag som är ganska bra. Men jag tror att det har varit roligt att följa titelstriden för neutrala supportrar.

Van Dijk är den förste försvarsspelaren som vinner detta pris på sju säsonger. Senast var det Vincent Kompany som gjorde det 2011/12.

De övriga nominerade för priset i år var Sergio Agüero, Eden Hazard, Sadio Mané, Mohamed Salah, Bernardo Silva och Raheem Sterling. 

Förra säsongen var det skyttekungen Mohamed Salah som vann priset.

Källa: Liverpool.no, premierleague.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer