– Detta är Liverpool

Bild till nyheten – Detta är Liverpool
Jürgen Klopp om varför vändningar som mot Barcelona kan väga tyngre än titlar och om vilken bild han vill måla upp för resten av fotbollsvärlden.

Liverpool imponerade på hela fotbollsvärlden när de fullständigt körde över Barcelona på Anfield och vann med 4-0 för att säkra en plats i finalen i Champions League.

– Det är precis den bilden som vi vill måla upp för alla utanför. Detta är Liverpool - sådant här är möjligt här. Det är möjligt i den här klubben och i den här staden med dessa människor. 

– Ett ögonblick som detta är värt mer än titlar. Om man har problem i en match, de träffar ribban och stolpen så du lyckas vinna matchen, då är det bra för att man kan titta tillbaka på det och säga "Det året vann vi och vi hade en del tur." Det är en fin historia men det hjälper inte utvecklingen.

– Jobbet är att utvecklas så mycket som möjligt så att det på så sätt blir allt mer troligt att laget vinner titlar, det är så vi har jobbat. Nu ska vi åka till en final och spela, använda det vi lärt oss under åren och se vad vi kan göra.

– På söndag är vår sista Premier League-match. Om vi vinner så är det ändå inte i våra händer, men det gör inte vår säsong sämre för det. Det blir bara en annorlunda position i tabellen.

Klopp menar att laget måste fortsätta fokusera på att utvecklas om de ska kunna utmana om titlar under de kommande säsongerna.

– Min vision är att projektet aldrig är färdigutvecklat. Det handlar om att kontinuerligt vara med i toppen - det är min önskan.

– Det handlar inte om vilken typ av fotboll som vi spelar. Jag är väldigt nöjd med de stora steg som vi tagit i olika delar av spelet. Vi hade problem förut med att stänga matcher. Därför såg det kanske ut som att vi lugnade ner matcher för mycket i början av säsongen när vi ledde med 1-0 och publiken ville se fler mål, men vi behövde ta dessa steg.

– Man kan inte vila inom fotbollen, aldrig. Man måste fortsätta utvecklas då ingen annan står still i den här branschen. Man kan se på Arsenal och Chelsea, vad skiljer det mellan oss? 20 poäng eller så. Det är inte en riktig beskrivning av kvalitetsskillnaden, vi har varit presterat på en mer kontinuerlig basis, det är skillnaden.

– När vi möts, då är det inte 20 poängs skillnad, då handlar det mer om tillfälligheter. Det är att vi har presterat mer kontinuerligt som har gjort att det är så stor skillnad poängmässigt. Vi måste se till att fortsätta med det även i framtiden.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer