– Mer positivt än vad folk trodde

Bild till nyheten – Mer positivt än vad folk trodde
Hoppet om ligaguld lever ända in i den sista omgången av Premier League 2018/19.

Liverpool är beroende av att Manchester City tappar poäng mot Brighton samtidigt som de röda vinner mot Wolverhampton för att stå som Premier League-mästare på söndag.

– Det är väldigt bra, men inte perfekt. Vi är inte där. Vi vill nå 97 poäng - det är vad vi kan få och vad vi har pratat om i några månader nu. Det perfekta utfallet är beroende av andra, säger Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

Förra säsongen spelade Manchester City ihop 100 poäng och var långt före alla andra lag i tabellen. Denna säsong har varit annorlunda.

– Det har varit mycket positivt, mycket mer positivt än vad många hade trott.

Liverpool har redan upplevt ett mirakel på Anfield denna vecka när Barcelona besegrades med 4-0. På söndag kan det omöjliga ske igen. 

– Jag behöver inte mer hopp eller tro än vad jag redan har. 

– Det handlar om vetskapen om att en match inte är slut förrän den sista signalen från domaren. Det är inte avgjort innan det. Varför skulle det?

– Det är fullständigt normalt att folk tror att City vinner. Jag vet hur svårt det kommer att bli mot Wolverhampton. 

– Pep är inte i den positionen han är för att han underskattar motståndare eller liknande. Även om man respekterar en motståndare så kan saker fortfarande hända, oväntade saker kan ske. Bollen måste fortfarande in. 

– Vår senaste match (i Premier League) avgjordes på en nick efter en frispark. Det var en stor klunga och bara ett huvud var på precis rätt plats - tacka gud för att det var en av våra spelare. Sedan avgör Manchester City matchen nästa dag genom ett skott från Vincent Kompany från utanför arenan!

– Sådana saker kan ske. Wolves kan göra mål, Brighton kan göra mål, alla måste hantera situationen.

De flesta Liverpoolsupportrar kommer nog att hålla stenkoll på resultatet i Citys match på söndag, samtidigt som man hejar fram Liverpool mot Wolves.

– Jag behövde inte fler signaler på att saker som detta är möjligt, för möjligt är det. Vi måste inte hoppas, vi måste bara spela vår match.

– Om några andra vill hoppas på ett resultat op en annan arena så kan de göra det, men vi behöver bara spela vår match för att det är den som är avgörande för vår del. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer