Får mer Coutinho-pengar i sommar

Bild till nyheten Får mer Coutinho-pengar i sommar
Liverpool Echo menar att Liverpool inte alls går miste om några Coutinho-pengar efter att ha slagit ut Barcelona i semifinalen i Champions League.

Många medier rapporterade inför semifinalen mellan Liverpool och Barcelona att de röda skulle gå miste om £4,3M om de slog ut den spanska giganten. Detta då det skulle finnas en klausul i Coutinho-affären som innebar att om Barcelona nådde final i Champions League denna säsongen så skulle de betala den nämnda summan till Liverpool.

Nu skriver Liverpool Echo att så inte är fallet och hävdar istället att Barcelona kommer att få lov att betala ändå. Enligt lokaltidningen så innebar klausulen att om Barcelona nådde kvartsfinal eller bättre i turneringen så ska Liverpool få £4,3M i sommar. Barcelona nådde som bekant semifinal och därför ska denna klausul ha aktiverats.

Tidigare har det framkommit att om Barcelona vill köpa en spelare från Liverpool innan 2020 så måste de betala €100M extra. Detta, ihop med den väldigt höga övergångssumman, har fått många att hävda att det är ett av tidernas bästa avtal sett med Liverpool-ögon. Om Echos uppgifter stämmer ser det alltså ut som att avtalet just blivit ännu lite bättre.

Avtalet innebär totalt sett att Barcelona betalade £106M i övergångssumma och därtill kan det tillkomma £38M baserat på diverse klausuler så som den som nämns ovan.

Källa: Liverpool.no, Echo


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer