– Vi har en otrolig trupp

Bild till nyheten – Vi har en otrolig trupp
Andy Robertson berömmer lagets moral och understryker vikten av att ha en bred trupp med avbytare som kan komma in och göra skillnad.

I matchen mot Newcastle blev det ännu ett sent avgörande i de rödas fördel efter att Divock Origi nickat in 3-2 i matchens slutskede.

– Hur många gånger har vi gjort det? Hur många gånger har vi varit uträknade och att folk har tänkt att det inte är vår dag eller liknande?, säger Andy Robertson till klubbens officiella hemsida. 

– Vi fortsätter att ta oss tillbaka och vi fortsätter att göra mål. Jag kan inte förklara det. Om vi inte gör det på söndag och City blir mästare, så kan vi ändå vara stolta över vad vi har gjort. Vi är med i racet och förhoppningsvis slutar vi på 97 poäng.

– Om det inte är tillräckligt så har vi gjort allt vi kan. Det vore självklart en besvikelse men de här spelarna vet inte när man ska ge upp och det är därför sådana här saker kan hända.

Robertson var mäkta imponerad över de spelarna som kanske inte alltid finns med i startelvan.

– För det första, jag var så ledsen för Salahs skull. När han lämnade planen tittade jag på klockan och tänkte att det måste bli en hel del övertid om vi behöver det. Som tur är behövde vi inte mer övertid utan vi ville ha så lite som möjligt! 

– Hur många gånger den här säsongen har jag sagt att den här truppen är otrolig? Studge, herregud, vad han jobbade hårt, särskilt i slutet. Han har inte riktigt spelat så mycket. Div kommer in från bänken och gör mål, Shaq står för assisten. Hans hörna var bra slagen precis innan och sedan frisparken som var perfekt.

– Avbytarna gör skillnad och val är alltid redo för att komma in på planen och hjälpa laget att förändra en match.

– Alla är glada, även de som inte fick åka med truppen eller som inte fick spela, det finns inga egon i det här laget. Det är tack vare det som vi är där vi är.

Nu väntar en nervös väntan - på måndag ställs Brendan Rodgers Leicester City mot Manchester City. Robertson vet inte riktigt än om han kommer att våga se på matchen.

– Jag vet inte. Jag har sett de tidigare matcherna och det har ju inte fungerat, så jag kanske ska testa något annat! 

– Ärligt talat så kommer det inte att spela någon roll om jag ser matchen eller inte. Jag är ett Celtic-fan, så eftersom att Brendan lämnade oss så kanske han är skyldig mig en tjänst!

– Leicester City är ett bra lag, men Manchester City är otroliga. De har haft åtta dagars vila, så man förväntar sig en pigg start från deras sida. Förhoppningsvis kan Leicester stå emot. Vi kommer inte att förvänta oss någonting. 

– Allt vi kunde göra var att se till att det lever tills sista omgången, vilket vi har lyckats med. Det kommer att bli en fantastisk tillställning, men nu först så är det Barcelona som gäller. Det kommer att bli en tuff utmaning, men om vi har lite tur med oss så kan vi förhoppningsvis ta oss vidare.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer