Klopp och Milner inför Porto

Bild till nyheten Klopp och Milner inför Porto
Jürgen Klopp och James Milner mötte pressen inför morgondagens möte med Porto. Se presskonferensen nedan + textad sammanfattning.

Presskonferensen startar 13:30 in i klippet ovan

Jürgen Klopp var först ut.

Om att Portos tränare hävdat att LFC ibland är världens bästa lag

– Ibland är vi väldigt bra, det är sant. Det är en fin komplimang. Vi har en väldigt tuff uppgift framför oss.

Om de små tävlingarna inom laget (assisttävling mellan robbo och trent, kamp om guldskon mellan Sadio och Mo)

– Det är bra att ha sådana positiva saker. Men jag tror inte att Mo och Sadio tävlar, de gör bara mål när de får chansen. Mellan trent och robbo är det lite annorlunda.

Om Klopp kommer att spela den vanliga heavy metal-fotbollen eller något lugnare som en hissmusik-variant i och med ledning med 2-0 från första mötet

– Jag vet inte ännu, säger Klopp med ett stort leende.

– Vi måste vinna matchen ute på planen, inte på presskonferensen. 

Om det hjälper att ha 5-0-matchen från förra året i ryggen

– Inte egentligen. Det sa jag även innan första matchen. Trots resultatet så var det en öppen match. Porto är ett väldigt bra fotbollslag. Jag såg ett derby mellan Porto och Sporting för många år sedan - vilken stämning!

Om Joe gomez

– Det blir bättre och bättre. Kan han komma in i matcher om han behövs? Ja, det skulle jag säga. Vi är glada att han är här.

Om att Porto vann mot ett lag som Roma

– I analyser inför matcher säger jag alltid sanningen. Jag säger aldrig att ett lag är bättre eller sämre än vad de är. Jag behöver inte säga till grabbarna att Porto är en farlig motståndare. Vi är förberedda, men vi måste fortfarande genomföra matchen på rätt sätt.

Vilken turnering laget helst vill vinna - Premier League eller Champions League

– Den frågan har jag aldrig hört.. jag tror att jag är den enda managern som måste svara på dessa frågor. Imorgon är Champions League viktigast. På söndag är det Premier League.

Om att Pepe och Herrera är tillbaka för Porto

– De är fantastiska spelare. Det kan förändra mycket för dem, men det förändrar inte vår strategi. Vi visste att de skulle vara tillbaka, vi är förberedda.

Om det massiva bortaföljet och stödet från supportrarna

– Det är fantastiskt att vi är här tillsammans. Tack till er alla.

James Milner:

Om Liverpools chanser att vinna dubbeln

– Det pratas mycket utifrån. Inom laget håller vi fokus på de matcher vi ska spela från och med nu och fram till slutet av säsongen.

Om hur Liverpool skiljer sig från andra framgångsrika lag som Milner har spelat för

– Vi har mycket erfarenhet nu efter att ha varit i tre finaler. Det är oftast svårast att vinna den första titeln, men vi har blivit mer erfarna och visat att vi kan hantera pressen genom att vi lyckades ta oss till Champions League-final förra året och att vi lyckades komma topp fyra i ligan. Jag tycker att erfarenheten visas genom hur vi har spelat denna säsongen, ibland har vi inte spelat bra men ändå vunnit.

Om känslan inom gruppen inför slutspurten

– Det är inte så mycket prat om vad som kommer att ske. Vi kan bara fokusera på en match i taget. Det pratas mer utanför omklädningsrummet, i pressen och liknande.

Om 5-0 resultatet och om det finns en känsla av att det kan bli en lätt match

– Vi vet hur tufft det kommer att bli. Förra årets resultat är lite missvisande. De är ett bra lag. Om jag spelade i Porto skulle jag vilja ta revansch från förra året vilket kan göra det svårare för oss. Klubben har en fin historia inom europeiska turneringar.

Om Hendersons senaste insatser

– Fantastiska. Han är en fantastisk ledare för laget. Han kanske inte har fått så mycket positiva rubriker under de senaste åren men han är viktig för oss och har ett stort inflytande på laget.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer