Ser likheter med Monaco

Bild till nyheten Ser likheter med Monaco
Fabinho jämför Liverpool med sin tidigare klubb AS Monaco.

Liverpools brasse Fabinho ser likheter mellan detta Liverpool och det Monaco-lag som han spelade i tidigare.

– Lagen är ganska lika med snabbheten i anfallen och med kontringar. Monaco hade många unga spelare. I Liverpool är spelarna något mer erfarna. Vi har många landslagsspelare. Några är till och med kaptener för sina landslag. Jag menar att Liverpool är ett starkare lag som presterar jämnare, säger Fabinho till The Telegraph.

– Just nu så vinner vi många matcher på samma sätt som vi vann matcher på i Monaco. Vi har spelare som vunnit titlar och har erfarenhet, förra säsongen kom laget till final i Champions League. Det är ett väldigt bra lag. Alla spelare är starka och har tron på detta.

Efter försäsongen med Liverpool så tog det ett tag innan Fabinho blev en regelbunden startspelare.

– Försäsongen var väldigt bra för mig. Jag spelade varje match. När säsongen startade och managern hade alla tillgängliga så valde han att spela spelare som han kände sedan tidigare. Det handlade om att lära sig och vänja sig vid diverse saker. När man ser på från sidan så ser man hur ett lag fungerar. 

– Jag hoppades att få chansen tidigt, men jag visste att detta kunde ske. Jag visste att jag behövde ha tålamod, jobba hårt och spela när chansen kom. Då hade jag funnit mig tillrätta och kunde se vad laget ville göra och kom snabbt in i det. 

– Jag behövde tid för att förbättra mig fysiskt. Det handlar om intensitet. När du spelar på mittfältet  så har du inte mycket tid att tänka och i Premier League har du ännu mindre tid. I de första matcherna spelade jag bra, men behövde spela snabbare. Jürgen Klopp önskade att jag skulle lära mig hur jag skulle spela i laget och förstå min roll - jag tror att det var väldigt viktigt.

– Liverpool är känt för "rock and roll-fotbollen". Jag har blivit van med det, även om jag som spelare gillar att hålla bollen längre.

– Det handlar om att tro och jag trodde alltid att jag kunde ha en viktig roll här. Jag tänkte att det var en tidsfråga. Jag ville starta direkt, men det blev inte riktigt som jag hade hoppats, men jag visste att hårt arbete skulle lösa situationen. 

I intervjun med Telegraph berättar Fabinho att han satt på bänken mot West Ham i säsongsstarten och bara tog in stämningen på Anfield.

– Jag satt på bänken och jag minns att jag kollade runt på arenan och häpnade. Jag var så fokuserad på supportarna under matchen, det är vad jag minns bäst. När jag hörde You´ll Never Walk Alone. Passionen. Det fick håren i nacken att resa sig. 

Liverpool är på jakt efter en ligatitel och Fabinho är en av spelarna i truppen som har varit med om att vinna en ligatitel med andra klubbar.

– 29 år är länge för en klubb som Liverpool. Jag är inne på min första säsong här, men det hade varit stort att vinna ligan, att uppnå något historiskt. Som spelare för Liverpool vet jag vilket förhållande supportrarna och klubben har.

– Du kan se viljan hos alla spelare att vinna detta. Önskan att visa att Liverpool är bäst och förtjänar att vinna ligan, avslutar Fabinho.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer