Gerrard: Ryan kan växa här

Bild till nyheten Gerrard: Ryan kan växa här
Steven Gerrard är ett stort fan av Ryan Kent och vill mer än gärna behålla honom även under nästa säsong.

Ryan Kent har spenderat säsongen på lån hos Steven Gerrards Rangers. Utlåningen har varit en stor succé och Kent har sex mål och tio assist på sina 38 matcher under säsongen. Nu hoppas Gerrard att han kan behålla spelaren i truppen.

– Jag kommer inte att ge upp hoppet om att behålla Kent förrän jag ser honom i en annan tröja. Jag har ett väldigt bra förhållande till Ryan och jag tror att han verkligen njuter av fotbollen, säger Gerrard till The Herald.

– Det är viktigt att förstå hur viktigt det är för en spelare att vara lycklig, särskilt om man haft ett par övergångar tidigare som inte har fungerat.

– Om du pratar med Ryan så berättar han att han är lycklig och att han njuter av fotbollen. Supportrarna värdesätter verkligen honom. Det är mycket som stämmer för honom här. Liverpool vet det. Ryan och hans representanter vet det.

– Beslutet är upp till Ryan och Liverpool att fatta. Allt vi kan göra är att att se till att vara en del av förhandlingarna och det kommer vi att vara. Ryan vet om det, hans representanter vet om det och Liverpool vet om det.

– Det är en situation där vi kanske måste vara tålmodiga och se vad Jürgen Klopp gör med Ryan och om han vill att han ska stanna i Liverpool. Det är mycket som kan hända under de kommande månaderna. Vi måste se till att vi har ett erbjudande till Ryan. Supportrarna ska veta att jag gör allt jag kan för att Ryan ska vara här nästa år, han är en av de spelarna som jag vill bygga laget runt.

– Ryan vet att jag vill ha honom här. Lagkamraterna vill ha honom här. Jag vet det, för jag har sett det själv. Nu får vi vänta och se. Om jag är hoppfull? Både ja och nej. Det är en stor del av mig som tänker att detta är den bästa platsen för Ryan. Jag försöker att sätta mig in i agentens och Liverpools tankegångar och jag tror att detta är en bra plats för Ryan att fortsätta att växa som spelare.

Det har tidigare rapporterats att Liverpool är öppna för en försäljning av spelaren. De summor som har nämnts som aktuella är 8-12 miljoner pund. För Rangers del verkar det som att de vill låna spelaren på nytt.

– Om Liverpool vill sälja så är det inget jag kan göra åt det. Vi får vänta och se. Jag vet inte vad Liverpool kommer att kräva för Ryan, det är inte min business. Men för summorna som det har pratats om - glöm det, säger Gerrard.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer