– Bara seger som räknas

Bild till nyheten – Bara seger som räknas
Andy Robertson påpekar vikten av att laget lyckades ta hem alla tre poäng mot Tottenham.

Det var mycket som stod på spel i dagens match på Anfield. Manchester City hade återtagit serieledningen och det krävdes en seger för Liverpool för att på riktigt sätta press på de ljusblå inför de avslutande omgångarna.

– Under denna period av säsongen är det endast segrar som räknas. Tidigare under säsongen hade jag varit nöjd med oavgjort mot Tottenham, men idag var det endast seger som gällde för båda lagen. Det var därför som det blev så många kontringar i matchen, sa Andy Robertson efter slutsignalen.

– Detta var en väldigt viktig seger. Spurs fick en jättechans att avgöra genom Sissoko, men de lyckades inte att ta vara på läget. Sedan gjorde vi mål kort därefter. Det var härligt, konstaterar vänsterbacken.

– Vi får se hur det går. Det är klart att det självmålet kan bli avgörande. Vi har tagit sex poäng mot Tottenham, en av våra tuffaste konkurrenter, som tog fyra poäng från oss förra säsongen. Denna säsongen har vi vänt det till vår fördel.

– Jag tycker att vi förtjänade de tre poängen idag. Det blev en spännande match även om det inte var den bästa fotbollen för säsongen som det bjöds på. Nu måste vi fortsätta kämpa. Vi är med i titelstriden och det måste vi förbli även längre fram.

Robertson stod för en fin assist till Roberto Firminos 1-0-mål.

– Det är härligt att bidra med målgivande passningar. Nu vill jag göra ännu fler. Gärna ett par till under de kommande matcherna.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer