– Jag ger allt för denna klubb

Bild till nyheten – Jag ger allt för denna klubb
Jürgen Klopp i en öppenhjärtig intervju om jobbet som manager för Liverpool FC.

– Jag ville egentligen ta ett sabbatsår. Planen var att ta fyra månaders semester där jag inte skulle göra någonting och sedan resa till olika städer. Innan jag blev manager var jag spelare så jag har jobbat konstant. Jag hade aldrig haft chansen till att resa runt eller studera stora managers runt om i världen. Jag ville göra just det, men så kom det här jobbet som gjorde att jag inte kunde göra det, säger Jürgen Klopp i en intervju med Melissa Reddy i Joe.

– Jag ville verkligen ha en förändring efter 14 år som manager i Tyskland, jag kände till alla lag och allt runt omkring. Hade jag fått en fråga om ett lag i femte divisionen skulle jag kunna nämna minst fyra spelare i det laget. Sen kom jag till England och där var allt nytt. Ja, jag hade sett engelsk fotboll på TV, men jag var mest upptagen med min egna liga i Tyskland och med Champions League.

– Du kommer hit och möter ett lag som till exempel Hull och du känner inte igen en enda spelare. Du har tre dagar att förbereda dig så du ser deras matcher för du har ingen aning om hur de spelar. I Tyskland kände jag till varje lag väldigt bra och visste hur varje lag spelade.

– Starten i Liverpool var väldigt hektisk eftersom vi behövde lära oss massor på kort tid samtidigt som vi också spelade i Europa League. Men det var precis som jag ville ha det - en ny utmaning.

– Jag ville bli av med en del rutiner efter att ha varit manager i Tyskland under så lång period. Jag ville ha en nystart. Jag känner mig verkligen priviligerad att jag fick möjlighet till detta, det ger dig energi och ett lyft, vilket hjälpte mig mycket. Jag är en mycket bättre manager nu än för tre år sedan.

Människorna i Klopps omgivning var övertygade om att han en dag ville bli manager i Premier League och att Liverpool var ett lag som skulle passa honom bra. Anfield-klubben hade försökt att locka till sig Klopp redan under 2011 och 2012.

– Jag försökte att förbereda mig lite på språket. Jag kände att jag behövde förbättra min engelska. Jag försökte att tänka lite på vad jag kunde säga till spelarna. Det var de grundläggande förberedelserna som jag gjorde.

– Det var uppenbart att något var fel i Liverpool, så vi fick lov att lägga en ny grund. Första dagen med en ny manager är alla nöjda, men därefter kan det bara bli värre. Du kan inte infria alla förväntningar, det är inte möjligt.

– När man åker på en match lägger man allt annat vid sidan av. Då är matchen det viktigaste som finns. Jag vill då att det ska bli de bästa 95 minuterna i veckan, månaden, i hela livet. 

– Vi har utvecklats och behållt majoriteten av laget tillsammans samtidigt som vi gjort en del betydande förbättringar. Vi har tagit det steg för steg. Just nu har vi ett väldigt bra fotbollsslag. 

Det har nu gått tre år med Klopp som manager för Liverpool. Det finns en del kritiker som pekar på det faktum att laget ännu inte vunnit någon titel under tysken.

– Om någon skulle bedöma mig för de här tre åren så vet jag vad de kommer att säga och det är ju sanningen. Jag har förlorat de sex senaste finalerna som manager, vilket inte är särskilt roligt. Man kan dock se det från två sidor. Ja, vi förlorade, men samtidigt nådde vi finalen. Det är inte kul, men i de flesta idrotter är det okej med en andraplats också. Om man åker till OS och kommer tillbaka med en silvermedalj betyder det något, men inom fotbollen ingenting. Det är ingenting för mig heller. Jag vill vinna och jag känner att jag har det ansvaret.

– Jag är en person som jobbar ganska hårt. Jag får bra betalt, så jag borde jobba hårt. Jag försöker att hitta lösningar på olika problem och situationer. 

– Det enda jag kan göra är att ge allt jag har, min kunskap, min passion, mitt hjärta, mina rutiner. Allt. Jag ger 100 procent för denna klubb. 

– Jag håller inte tillbaka och förr eller senare tror jag att det kommer att ge resultat. 

– När vi vinner något så kommer denna stad att explodera. Det är jag säker på. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer