Gomez tillbaka i träning

Bild till nyheten Gomez tillbaka i träning
Jürgen Klopp har gett en uppdatering på skadefronten inför helgens match mot Tottenham.

Trent Alexander-Arnold lämnade Englands landslagssamling på grund av en skada i ryggen. 

Jürgen Klopp är osäker på om han blir spelklar inför helgen.

– Trent känner fortfarande smärta i ryggen. Vi är inte 100 procent säkra ännu, vi får se hur det utvecklas. 

– Det är en ovanlig skada, för man kan inte säga att han har brutit något eller så, det är bara något som gör att han inte kan röra sig fritt utan smärta. Det var väldigt viktigt för honom att få genomföra rehabilitering istället för att träna på som vanligt hela tiden.

– Förhoppningsvis kan han vara tillbaka i full träning imorgon eller på torsdag, då kommer det att gå bra, säger Klopp om högerbackens möjligheter att bli spelklar inför Tottenham-matchen.

Xherdan Shaqiri tvingades också att lämna sin landslagssamling på grund av ljumskproblem. Han är inte tillbaka i full träning, men ska ha gjort fina framsteg under rehabiliteringen.

– Det ser mycket bättre ut. Han har haft problem med ljumsken i ett par veckor. Han tränade, men inte riktigt som han kan träna egentligen, men han fanns med i truppen då vi inte hade så många andra alternativ.

– Nu känner han sig bättre för varje dag som går, han bör vara redo inför helgen.

Klopp bekräftar att Joe Gomez är tillbaka i full träning efter en skadefrånvaro på tre och en halv månader. Under tisdagen var han med på träningen på Melwood.

– Joe är inte skadad längre och är nästan i form. Han kommer inte träna som vanligt i eftermiddag då han måste göra lite andra saker. Han måste jobba med konditionen, det är så det är och sådant måste göras. Detsamma gäller för OX som äntligen är tillbaka i träning, säger Klopp.

– Jag tror att Joe har varit skadad i 15 veckor så han behöver jobba fram en grund för resten av säsongen.

Alex Oxlade-Chamberlain kommer fortsatt att följa ett specialgjort träningsprogram efter den skada han ådrog sig i U23-matchen mot Derby 8 mars.

Klopp räknar dock med att mittfältaren är tillbaka i full träning nästa vecka.

– Jag pratade nyss med honom. Ox är positiv, vi alla är positiva. Det var ett litet bakslag, inte mer, men ett litet steg tillbaka.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer