Ingen har dribblat förbi Van Dijk

Bild till nyheten Ingen har dribblat förbi Van Dijk
Virgil van Dijk med mycket imponerande statistik - både offensivt och defensivt.

Virgil van Dijk har storspelat hela säsongen och hyllningskören växer sig allt större. 

Jamie Carragher uttalade sig nyligen om att han skulle bli överraskad om Van Dijk inte vann priset PFA Player of the Year. Holländaren är också favorit hos spelbolagen före Raheem Sterling och Sergio Agüero.

Att mittbackar vinner sådana priser är inte vanligt. John Terry var senaste spelaren som vann priset, det gjorde han 2004/05. Innan dess var det Paul McGrath som vann 19992/93.

27-åringen har spelat 31 Premier League-matcher och sju Champions League-matcher denna säsongen. Inte en enda gång har en spelare lyckats dribbla förbi honom, enligt siffror från WhoScored.

Han har faktiskt bara blivit bortdribblad en gång under säsongen och det var i en landskamp i Nations League. 

När det gäller dueller i luften så har Van Dijk, enligt premierleague.com, vunnit 145 dueller och förlorat 43 stycken. När det kommer till dueller på marken har han vunnit 198 och förlorat 57.

Det är inte bara i det defensiva spelet som holländaren har imponerat - han är den spelare i Premier League som har slagit näst flest passningar under hela säsongen. Jorginho i Chelsea är den spelare som leder den ligan med sina 2553 passningar. Van Dijk följer på 2470 passningar. 

Dessa siffror säger inte alltid hela sanningen, men det är tydligt att han även bidrar i uppbyggnadsspelet för Jürgen Klopps manskap.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer