Svarar på kritiken

Bild till nyheten Svarar på kritiken
Andy Robertson har kritiserats för att han inte var med i Skottlands landskamp mot Kazakstan.

Skottland åkte på en skrällförlust mot Kazakstan i första matchen i EM-kvalet. De förlorade med hela 3-0 på bortaplan. 

Spelare som Ryan Fraser, Callum Peterson och Liverpools Andy Robertson fanns inte med i truppen till matchen, något de nu kritiseras för. Robertson har nu anslutit till truppen och förbereder sig inför kvällens match mot San Marino.

Robertson, som är kapten i landslaget, förklarar nu varför han inte kunde vara med i matchen mot Kazakstan.

– Folk kommer att kritisera mig, Callum Paterson, Ryan Fraser och andra som fick lov att lämna återbud, men vi har gjort allt vi kan för att spela för landslaget. Vi är desperata över att få spela, säger han i en intervju med Daily Mail.

Robertson ville åka med, men det gick inte.

– Jag var besviken över att inte kunna spela i torsdags och det kan Liverpool bekräfta då det var dem som satte ned foten och tillät mig inte att åka. För "Rysie" och "Cal" är det omöjligt att spela på konstgräs. De har inte gjort det sedan de var 15 eller 16 år. Efter en sådan allvarlig knäskada som "Cal" har haft relativt nyligen så går det inte att spela på sådant underlag. 

Vänsterbacken tvingades operera ut en tand tidigare under veckan.

– Munnen är så bra som den kan vara. Det gjorde ont under flygturen till Bologna och det fick mig att tänka på hur illa det hade varit att flyga åtta timmar till Kazakstan.

– Jag hade en böld vid tanden, så den tanden behövde dras ut. Tandköttet skars upp och jag behövde sy fyra-fem stygn. Det krävdes att den togs bort inom 24 timmar för att inte riskera att det blev värre. Jag ville verkligen vara där, men det var inte möjligt.

– Alla vet hur det är att ha tandvärk. Det är en av de värsta smärtorna som inte går bort. Men just nu är jag så redo jag kan vara.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer