Gini och Van Dijk målskyttar

Bild till nyheten Gini och Van Dijk målskyttar
Både Gini Wijnaldum och Virgil van Dijk stod med i målprotokollet efter Nederländernas seger.

Under torsdagskvällen startade Nederländerna sitt EM-kval med en hemmamatch mot Vitryssland i grupp E.

Virgil van Dijk, kapten för laget, och Gini Wijnaldum startade matchen för Ronald Koemans manskap.

Lyons Memphis Depay gav hemmalaget ledningen redan efter fem minuters spel. Depay var strålande och gjorde en fantastisk insats under hela matchen.

Depay skulle stå för assisten till Wijnaldums mål. Mittfältaren spelade ut bollen till Depay på kanten, som drev in i planen och hittade tillbaka till Wijnaludum som satte bollen i nät.

Målet var Wijnaldums 11 landslagsmål på 54 matcher.

3-0 kom från straffpunkten och det var Depay som stod för målet.

Fem minuter innan slutsignal sköt Depay ett skott som styrdes ut av målvakten och där stod Van Dijk i straffområdet och kunde stöta in 4-0 och sitt fjärde mål på 25 matcher för landslaget. Mittbacken är verkligen i målform - fyra mål på de senaste sex matcherna i klubb- och landslag.

Även Simon Mignolet och Divock Origis Belgien var i spel ikväll mot Ryssland. De båda Liverpoolspelarna blev dock sittandes på bänken i 90 minuter.