– Vi måste tro på oss själva

Bild till nyheten – Vi måste tro på oss själva
Jürgen Klopp vill att spelarna ska börja respektera sig själva mer än vad de gör i dagsläget.

Liverpool har tagit stora steg sedan Jürgen Klopp tog över klubben efter Brendan Rodgers. Det finns dock mer att vänta, menar tysken själv.

– Det finns mycket rum för förbättring. Jag tror att de nästa stegen är ganska uppenbara, men det handlar om naturligt självförtroende.

– Vi måste börja se på oss själva så som andra lag ser på oss. Se på hur Bayern mötte oss. Jag har sett Bayern spela många gånger under åren, men jag har aldrig sett dem vara så defensiva som de var mot oss.

– När Manchester City kom hit var det likadant. Wow. De hade mycket respekt för oss, men jag är inte säker på att vi alltid har samma nivå av respekt för oss själva.

– Att laget tror på sig själv är en naturlig del av utvecklingen, säger Klopp.

Managern menar att det inte får gå till överdrift, men att spelarna måste tro på sin egna kapacitet.

– Det är normalt att vi måste vänja oss vid vår potential. Det kommer att komma steg för steg, det är därför jag är så nöjd med matchen mot Bayern. Det var ett tecken på förbättring. 

– Grabbarna har saker som de kan förbättra inom alla områden. Så det finns mycket att vänta sig. I framtiden så måste vi ha tur med skador så att vi kan få använda den lilla tid vi har på träningsplanen för att bli än mer samspelade. Vi vill inte enbart behöva använda matcherna för att utveckla oss, så som det lätt blir i den moderna fotbollen. 

– Det vore väldigt fint att ha tre veckor tillsammans under försäsongen. Då kan vi ta nya steg framåt, säger Klopp.

Källa: Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer