– Press är inte negativt

Bild till nyheten – Press är inte negativt
Jordan Henderson menar att den press som många menar är negativ för laget och klubben istället är något som hjälper spelarna att uppnå sina mål.

"Det har varit ganska talande att i våra två senaste bortamatcher så har vi lämnat planen och våra motståndare har knappt haft en målchans och har inte gjort några mål, trots det så har de varit otroligt nöjda över resultatet," skriver Henderson i dagens matchprogram.

"För att vara ärlig, när du spelar för Liverpool så är ett oavgjort resultat, även på bortaplan mot en tuff motståndare, inget som är målet. Vi spelar för att vinna alla matcher och vi har förväntningar på oss själva att vinna."

"Att lagen reagerar som de gör visar vart vi befinner oss som lag och som klubb - vi är tillbaka i den absoluta toppen."

"Det är sant att ribban sätts högre i Liverpool än i de allra flesta klubbar i världen. Det är så läget är, men vi väljer att se det positivt. Spelarna älskar det, vi älskar hur mycket det här betyder för alla."

"Låt mig säga så här: tror någon att vi skulle vilja ha det på något annat sätt än att vi är en del av toppstriden i ligan och fortfarande har allt att spela för i Champions League? Det är vad alla spelare strävar efter - det är något som alla spelare vill vara med om."

"Det känns som att ordet ´press´ har cirkulerat runt oss enda sedan augusti, men jag kan verkligen inte förstå tanken om att press skulle vara något negativt. Jag ser tillbaka på säsongen 2013/14 när vi var med i toppstriden. Jag tänker tillbaka på Champions League-matcherna förra säsongen och jag kan inte minnas att jag kände att pressen var något negativt. Det var snarare tvärtom, något positivt!"

"Det läggs för mycket fokus på att press skulle vara något dåligt inom sport. Det kommer att finnas personer på läktaren idag som vet vad press är i verkliga livet. Vår lagbuss åker förbi platsen där människor donerar mat till behövande, när vi är på väg till Anfield. Det är är att leva med press på riktigt."

"Jag tycker att det är viktigt att vi, som lag och som klubb, inser hur bra vi faktiskt är och vilken bra situation som vi befinner oss i just nu. Med det menar jag inte att vi har uppnått det vi vill, för det har vi verkligen inte. Vi har inte uppnått någonting ännu, men vi är ett riktigt bra fotbollsslag vars attityd är - hur kan vi bli ännu bättre?"


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer