– Allt kan hända på nio matcher

Bild till nyheten – Allt kan hända på nio matcher
Virgil van Dijk förklarar hur han håller huvudet kallt i pressade situationer och påpekar vikten av supportrarnas stöd.

Liverpool ligger tvåa i Premier League, ett poäng efter Manchester City. De ljusblå spelar ikväll mot Watford på hemmaplan och för Liverpools del väntar ett möte med Burnley under morgondagen.

– Personligen så håller jag alltid lugnet. Trixet är att ignorera media, supportrar från andra klubbar och liknande. Du måste behålla ron i kroppen. Det är nio matcher kvar att spela, allt är möjligt. Jag tror att många glömmer att det kvarstår en fjärdedel av säsongen. Ett poäng är inte mycket, det förstoras för att det handlar om Manchester City. Vi får se, säger Virgil van Dijk till Liverpoolfc.com.

– Nästa utmaning är Burnley, det blir tufft och vi får se hur det går. Vi ska också spela Champions League snart och sedan är det ett landslagsuppehåll. Mycket kan hända under de kommande veckorna. 

– Det är viktigt att vinna mot Burnley. Under denna del av säsongen är det allra viktigaste att ta tre poäng. Det spelar egentligen ingen roll hur vi gör det, men vi önskar att spela fin fotboll. 

– Vi ska försöka att göra det, men om det inte fungerar så får vi jobba hårt och förhoppningsvis ta tre poäng på det sättet.

Burnley vann med 2-1 mot Tottenham på Turf Moor nyligen och är i fin form. Laget har bara förlorat en av de senaste fem bortamatcherna i Premier League.

– Vi vet hur tuffa de kan vara. När vi spelade mot dem borta så var det en väldigt svår match.

– De är väldigt direkta i sitt spel, jobbar stenhårt och pressar motståndaren. Det blir tufft men vi vill visa att vi menar allvar i titelstriden. Vi måste se till att vi är redo att ge allt för att ta de tre poängen.

– Burnley förtjänar all respekt som de får, de är ett bra lag. De jobbar hårt och managern ser till att de spelar på ett sätt som passar dem. 

– Jag vet också att det kommer att bli tufft för deras del. Om vi är 100 procent redo, som vi önskar att vara, har vi en bra chans. Vi måste nå vår högstanivå. Vi vill alltid vara på den nivån, så låt oss visa att vi kan klara av det.

Holländaren påpekar vikten av supportrarnas stöd. 

– Det är viktigt att de också presterar på sin bästa nivå, precis som att det är viktigt att vi gör det.

– Vi vill ge allt, speciellt i de här nio sista matcherna. Vi är i en position som många klubbar inte upplevt att vara i, vi måste njuta av det. Hjälpen från supportrarna, stämningen på läktaren, är till stor hjälp. De har varit på topp hela säsongen förhoppningsvis är det likadant på söndag. Det kan hjälpa oss mot tre poäng.

 – Vi behöver stöd från varenda person som supportar Liverpool. De måste vara redo, men ibland lite tålmodiga så att de inte blir frustrerade. Vi måste också vara tålmodiga ibland eftersom att det inte är lätt att bryta ner alla lag. I förra hemmamatchen, mot Watford, var stämningen strålande. Den var väldigt bra i matchen innan mot Bournemouth också. Helt otrolig.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer