Gerrard: Njut av det

Bild till nyheten Gerrard: Njut av det
Steven Gerrard om den pågående titelstriden och om såret som aldrig kommer att läka.

I en intervju med The Times diskuterar Steven Gerrard halkningen mot Chelsea för snart fem år sedan, en halkning som var början på slutet av Liverpools titeldröm den säsongen.

– Det såret har varit öppet sedan det skedde, säger Gerrard.

– Jag vet inte om det kommer att läka, för jag kan inte göra något åt det nu. Det påverkar inte hur jag känner när jag ser på vad som sker nu.

– Jag ser en spelargrupp, där jag fortfarande har några vänner. Jag ser ett stöd som gav mig absolut allt från från läktaren och runt om i världen. Jag ser en manager som har varit som en öppen bok för mig. Jag hoppas för deras skull och min som supporter, att de tillslut står som ligasegrare. Men det skulle inte läka några sår för min del eller ändra på hur jag känner för den situationen.

Matchen mot Chelsea är verkligen svår att släppa för Gerrard, som nu är manager för Rangers.

– Jag blir inte galen av det. Samtidigt var det ett så stort år. Det var titeln som saknades. Jag kommer alltid att se tillbaka på det och önska att det var annorlunda. 

När Gerrard lämnade Liverpool, efter 710 matcher för klubben, var det Jordan Henderson som tog över kaptensbindeln.

– Han har redan visat tecken på att vara en strålande ledare. Han är väldigt osjälvisk. Det kommer att vara mycket härligt för honom om han lyckas att dra med sig laget över mållinjen. 

Det har hänt mycket i spelartruppen efter att Gerrard lämnat - endast Jordan Henderson, Daniel Sturridge och Simon Mignolet är kvar.

– Vi hade ett fantastiskt lag, säger Gerrard men påpekar sedan att bredden inte var densamma som i dagens trupp.

– Jag vill inte vara respektlös mot den trupp som jag spelade med, men Liverpools ägare och rekryteringsansvariga har gjort ett fantastiskt jobb för att stötta Jürgen och ge han det han önskar.

Det har gjorts en del storköp under de senaste transferfönstren såsom Virgil van Dijk och Alisson Becker.

– Att spendera så mycket pengar på målvakten och Van Dijk har hjälpt Liverpool enormt. Jag hade älskat att spela med de två spelarna.

Liverpools anfall är också på en nivå som den tidigare Liverpoolkaptenen inte har upplevt på Anfield, med flera spelare som kan hjälpa till att bidra med målproduktion av allra högsta klass.

– Under de senaste 18-20 månaderna har Liverpool haft flera anfallare som kan förändra en match när som helst. Utan att vara respektlös så spelade jag med en i Torres, en i Owen, en i Suarez, även om Sturridge var en fantastisk backup. 

Gerrard menar att även om det skulle sluta med att Manchester City står som segrare så har Klopps manskap gjort enorma framsteg.

– För mig, som supporter, har Jürgen tagit laget framåt. Han gör allt han kan.

– Det är nerver inblandade, vilket är förståeligt. Det ligger ett sådant stort pris i potten. Jag ska vara ärlig, det var tufft för mig ibland. Jag var lokal, en supporter som varit där sedan sju års ålder. Jag vann mycket, men aldrig Premier League. 

– Jag hoppas att de i omklädningsrummet kan använda sina erfarenheter och avsluta säsongen starkt.

– De har en fantastisk ledare i Jürgen och jag är säker på att han försöker att ta bort så mycket press och ångest från spelarna som möjligt. 

– Det gäller att inte övertänka det hela, bara njut av det och tro på dig själv.

– Jag har varit i kontakt med några av dem, men det har varit mest att jag önskat lycka till och peppat lite. De klarar sig fint utan mig.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer