– Det kändes inte som en förlust

Bild till nyheten – Det kändes inte som en förlust
Jordan Henderson tycker att man måste se söndagens match mot Everton ur ett större perspektiv och inte enbart fokusera på det faktum att laget tappade två poäng.

Liverpool tappade två poäng i Merseysidederbyt under söndagen och för första gången på tre månader är Manchester City i förarsätet i titelstriden. 

– Detta resultatet ändrar inte vår inställning, Vi tar det match för match och måste fortsätta med det. Det är nio matcher kvar och det är massor av fotboll som ska spelare, säger Jordan Henderson till Liverpool Echo.

– Det är upp till oss att göra jobbet ute på planen och vinna så många matcher som vi kan från och med nu och fram tills säsongen är slut. Det hjälper inte att prata om detta, responsen måste komma ute på planen.

– Jag vet hur bra City är. De är ett topplag, så du måste vara på topp varje vecka, vilket jag tycker att vi har varit. Det har varit ett par matcher där vi kanske inte har spelat så bra som vi kan, men sett till hela säsongen så har vi gett allt och vi kommer att fortsätta med det tills säsongen är över. Jag håller tummarna för att det ska räcka för att vinna titeln.

Efter fyra oavgjorda matcher på de sex senaste ligamatcher gäller det att Liverpool inte tappar allt för många poäng under de kvarstående matcherna för att drömmen om ligaguld ska gå i uppfyllelse.

– Vi vill vinna resten av våra matcher och vi kommer att försöka att göra det.

– Vi ville vinna på Goodison också, men klarade inte av det. Så är det dessvärre inom fotbollen. Du måste gå vidare snabbt.

– Vi måste ha tron på att vi kan vinna varje match. Det blir tufft eftersom att vi möter bra lag på vägen, men vi måste fortsätta att kämpa, skapa chanser och försvara oss bra. Det är fortsatt långt kvar av säsongen, så vi ska kämpa vidare.

– Fotboll är mycket psykologi. Självklart handlar mycket om talang också, men det har vi massvis av. Nu måste vi ha rätt inställning i de nio sista matcherna, plus Champions League. Vi måste tro på att vi kan uppnå det vi önskar att uppnå.

Henderson menar att laget saknade kvalitet i avsluten mot Everton.

– Det kändes inte som en förlust, nej. Självklart så ville vi ha tre poäng, vilket jag tycker att vi förtjänade, men vi klarade inte av att få in bollen i mål. Vad saknades? Ett mål. Hade vi gjort ett eller två mål hade det varit perfekt och alla hade sagt att det var en bra prestation på bortaplan i ett derby. När man inte gör mål börjar folk att analysera matchen på ett annorlunda sätt.

– Jag kan inte minnas att Everton hade en enda farlig målchans. Vi försvarade oss bra. Vi var under press ett par gånger, på fasta situationer och liknande, men vi hanterade det bra. Jag tycker att vi skapade tillräckligt med målchanser för att vinna matchen.

Everton har nu spelat 19 derbyn utan vinst, men det är en liten tröst för Henderson och alla supportrar.

– Jag vet att denna trupp vill vinna varje match, det ger motivation nog. Vi gör detta för varandra, vi gör det för klubben och staden, det räcker för oss. Låt oss fortsätta att göra det vi är bra på. Jobba hårt, träna hårt, lyssna på vad managern vill att vi ska göra och försöka visa det i praktiken när det är dags för match.

– Hade vi gjort ett mål eller två skulle alla ha sagt att det var en perfekt bortamatch. Tyvärr klarade vi inte att få in bollen i mål, så vi måste jobba hårdare och förbereda oss för nästa match, avslutar Henderson.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer