Robertson tackar Silva

Bild till nyheten Robertson tackar Silva
Andy Robertson menar att Marco Silva var till stor hjälp inför flytten till Liverpool.

Liverpool värvade Andy Robertson för £8M efter att Hull City åkte ur Premier League 2017.

Under sitt sista halvår med Hull hade vänsterbacken Evertons nuvarande manager, Marco Silva, som manager.

– Han var viktig för mig. När han kom så gjorde han alla bättre. Det syntes på resultaten. Vi klarade inte riktigt att hålla oss kvar, men vi gjorde definitivt allt vi kunde, säger Andy Robertson till Liverpool Echo.

Robertson menar att de erfarenheter han tog med sig från det halvåret med Silva har hjälpt honom under tiden i Liverpool.

– Han förbättrade min defensiv, men troligtvis även min offensiv även om det var under en kort period. Det var första gången som jag hade jobbat under en utländsk tränare, så det förberedde mig på att komma hit och jobba under managern här. Det var kul att uppleva utländska metoder och jag tror att det förberedde mig inför att komma hit.

Robertson tog sin tidigare tränare i hand efter det senaste Merseysidederbyt.

– Jag sa bara "tack", det var allt. Silva gick bort för att applådera bortasupportrarna. Han var nedstämd, men han kom fram och tog mig i hand, sådant värdesätter jag högt.

Det skrivs mycket i media om pressen att spela för ett Liverpool som inte har vunnit ligatiteln sedan 1990.

– Det handlar om att truppen måste hålla samman och inte lyssna på allt prat utifrån. Alla som följer fotboll är medvetna om hur mycket Liverpools supportrar vill ha en ligatitel. Det kan vi inte bortse ifrån, säger Robertson till The Sunday Times.

– Det har gått för lång tid utan en titel och de är desperata efter att vinna en. Men vi måste glömma bort det och koncentrera oss på vad som sker på planen. Det enda sättet som vi kan göra detta på är att hålla ihop i omklädningsrummet, något som vi gjort väldigt bra hittills.

– Det viktigaste är att kunna se tillbaka efter säsong och veta att man har gett allt. Managern har sagt att detta är första chansen för vårt lag. Det är 29 Liverpool-lag som har misslyckats före oss och det måste vi glömma. Titelkampen kommer att pågå enda in i det sista. Så länge som vi ger 100 procent har vi inget att ångra.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer