Vill höja målsnittet

Bild till nyheten Vill höja målsnittet
Virgil van Dijk är fullt medveten om vad han måste förbättra i sitt spel.

Mot Watford gjorde Virgil van DIjk två mål. Målen var endast hans andra och tredje mål för säsongen. Det är en låg siffra med tanke på hur respekterad han är för sina egenskaper i luftrummet.

Det var hans fjärde mål totalt i Liverpool, på 56 matcher. I Southampton gjorde han sju mål på 80 matcher och i Celtic blev det 15 mål på 115 matcher. Holländaren menar att detta är ett område om av sitt spel som han vill förbättra. 

– På fasta situationer blir jag i stort sett alltid markerad av motståndarens bästa huvudspelare. Det är något jag har koll på och jag vet att jag måste förbättra mig.

– Jag jobbar på det och försöker att bli bättre, men det enda sättet som jag kan göra det på är genom hårt arbete på träningsplanen. Att få göra två mål var väldigt viktigt för både mig själv och laget.

– Inläggen var fantastiska. De har varit fin kvalitet på inläggen under hela säsongen. Att Trent fick göra tre assist och Robertson två mot Watford är strålande.

På söndag smäller det. Merseysidederby på Goodison Park. Det är, på papperet, den tuffaste bortamatchen som Liverpool har kvar av Premier League-säsongen.

– Det är en stor match att spela. Det är derby, vilket är speciellt, men vi vill visa våra kvaliteter och vinna matchen. Förhoppningsvis genom att spela fin fotboll, men om det inte är möjligt ska vi kriga för det.

– Jag ser gladeligen fram emot matchen. Vi bör alla vara fulla av självförtroende.

De röda har bara förlorat en match i ligaspelet än så länge. Van Dijk fick en fråga om laget var slitna, med tanke på de senaste veckorna, med flera oavgjorda resultat.

– Slitna?!, svarade holländaren och log, enligt The Mirror.

– Vi är i den position som vi vill vara i. Förhoppningsvis kan vi visa det på banan. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer