Räknar med Gomez mot Spurs

Bild till nyheten Räknar med Gomez mot Spurs
Jürgen Klopp ger en uppdatering på skadefronten gällande Gomez, Lovren, Oxlade-Chamberlain och Brewster.

James Pearce (Echo) skriver att Liverpool hoppas att Joe Gomez kommer att vara tillgänglig för spel till matchen mot Tottenham om en dryg månad. Mittbacken har varit borta på grund av den skada han ådrog sig i december. Nu ska han börja rehabilitera utomhus, tre veckor efter att ha opererats på nytt efter benbrottet.

21-åringen kommer att missa matcherna mot Watford, Everton, Burnley, Bayern München och Fulham, men bör vara tillgänglig för spel efter landslagsuppehållet i mars.

– Jag tror att han kommer att vara redo för spel efter landslagsmatcherna, citeras Jürgen Klopp i lokaltidningen.

– Om ingen annan skadar sig innan dess så kommer vi ha att ha en del valmöjligheter. Joe genomför sin rehabilitering nu och det ser bra ut. Han gör stora framsteg. Han löper utomhus, till exempel.

Samtidigt har Alex Oxlade-Chamberlain fått grönt ljus att involvera sig än mer i lagets träning, 10 månader efter att han blev allvarligt skadad. Engelsmannen kommer troligtvis att spela för U23-laget innan han ses som redo för spel i seniorlaget.

– Ox genomför 70 procent av lagets träning. Han tränar för fullt, men inte lika mycket som de andra. Han slutar lite tidigare och för andra saker än de andra. Saker som han måste göra, förklarar Klopp.

– Alla förväntar sig ett bakslag, men ingenting har skett än så länge. Vi måste förbereda honom för resten av hans karriär och inte bara tänka på en enda match. Han ser bra ut på träning.

Klopp förväntar sig att Dejan Lovren är tillbaka och redo för spel i matchen mot Burnley.

– Dejan ser bra ut och kommer att börja med tuffare träning. Han kan bli spelklar efter matchen mot Everton. 

När det gäller anfallslöftet Rhian Brewster tar tränarstaben det lite lugnare.

– Rhian ser bra ut, men är inte på samma nivå som Ox ännu. Han springer en del, men han har varit borta länge och är en ung grabb.

– Det vore kul om han fick några minuter den här säsongen, men det är inte viktigt. Mitt mål är att Rhian ska vara 110 procent toppskick när försäsongen startar. Jag har ingen aning om han kommer att spela innan säsongsslut, men vi stänger inga dörrar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer