Keita: Jag vill prestera bättre

Bild till nyheten Keita: Jag vill prestera bättre
Naby Keita hyllar lagkamraten Fabinho, diskuterar sin egna form och blickar framåt mot säsongsavslutningen.

Fabinho hade en tuff start på Liverpoolkarriären, men nu är han en regelbunden startspelare i Jürgen Klopps lag. Han har varit involverad i Liverpools 15 senaste matcher.

Mittfältskollegan Naby Keita menar att Fabinho nu belönas för sitt hårda arbete på träningsplanen.

– Jag är väldigt glad för hans skull. Han spelade inte så mycket i början, men han jobbade hårt, gav inte upp och han fanns alltid där när laget behövde honom. I den senaste matchen gjorde han en väldigt bra insats, säger Keita till Liverpoolfc.com.

– Det är precis därför som vi är här, för att jobba hårt och förtjäna vår plats i laget. Vi har en hel del valmöjligheter på mittfältet vilket innebär att ingen vill bli skadad eller tappa sin plats. Det är viktigt för laget. När man spelar så vet man hur bra spelare som finns på bänken, det gör att man alltid ger allt ute på planen.

– Jag blev inte alls förvånad över Fabinhos insats. På träningsplanen så finns managern där för alla och det är alltid bra träningar. Det är upp till oss att behålla fokus och spela bra i varje match.

Precis som Fabinho så anslöt Naby Keita till klubben i somras och den förre RB Leipzig-spelaren menar att stödet från sina nuvarande lagkamrater var mycket viktigt för att han skulle anpassa sig till omgivningen.

– Alla mina lagkamrater har alltid funnits där för mig, men självklart är jag väldigt nära Sadio. Han har hjälpt mig otroligt mycket. Han har pratat med mig mycket och har gett mig en hel del råd eftersom att han är mer erfaren, förklarar Keita.

– Jag är en person som gillar utmaningar. Jag ger aldrig upp eller slutar att försöka. Även om det var lite tufft i början så var jag alltid en del av laget. Om laget vinner så vinner vi tillsammans.

– Sadio känner mig lite sedan tidigare, vi var i Salzburg tillsammans. När han lämnade för att spela i England så sa jag till mig själv att jag en dag skulle spela med honom igen. Att jag nu gör det är möjligt tack vare hårt arbete.

– Nu är jag här och jag kommer inte att sluta försöka. Jag kommer att fortsätta att göra det mesta av den möjligheten som Gud har gett mig. 

Keita menar att det var en tuff utmaning att anpassa sig till Premier League och dess höga intensitet.

– Det går betydligt snabbare här. Det är en mer aggressiv spelstil och matcherna är betydligt mer intensiva än de var i Tyskland. Det är lugnt, nu är jag en del av det. Det är den ligan som jag spelar i. Jag kommer att fortsätta att jobba hårt.

– Tyska ligan är också bra, en av de bästa. Ingenting är lätt när det kommer till fotboll, det gäller att jobb hårt. Du måste göra ditt bästa i varje match.

– Jag presterade helt klart väldigt bra i Tyskland och spelade väldigt mycket där, men jag har kommit till en storklubb där alla spelare är kapabla till att göra fantastiska saker. Nu gäller det för mig att kämpa vidare så att jag kan prestera bättre i den här ligan.

Naby Keitas senare insatser för Liverpool har varit lovande, men mittfältaren själv menar att det finns mer att hämta.

– Jag spelar, jag ser inte mina egna matcher!, sa han när han fick en fråga om sin nuvarande form.

– Det är härligt att supportrarna uppskattar mig men jag vill verkligen uppnå mer och göra det bättre och bättre. Jag vill inte göra någon besviken.

– Jag är här för att tillföra så mycket som möjligt till laget och jag vill göra det ännu bättre än vad jag gjorde mot Bournemouth.

– I de kommande matcherna ska jag försöka att göra det bättre och bättre så att jag kan avsluta säsongen på bästa sätt tillsammans med laget, avslutar Keita.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer