– United-matchen inte avgörande

Bild till nyheten – United-matchen inte avgörande
Imorgon smäller det - fotbollsvärldens ögon kommer att vara riktade mot Manchester United - Liverpool på Old Trafford. Jürgen Klopp vill dock inte överdriva betydelsen av söndagens resultat.

– Om jag skulle se på detta så som många ser på det, att detta är matchen med stort M, då skulle det sätta för mycket press på alla involverade, säger Jürgen Klopp till Liverpool Echo inför stormötet med Manchester United.

– Man kan inte se det på det sättet. Om vi förlorar matchen, jag tänker inte på att vi kommer att förlora, då är vi fortfarande på samma poäng som Manchester City med Tottenham troligtvis två poäng bakom. Det är det värsta som kan hända. Jag kan inte hela tiden tänkte på konsekvenserna av ett resultat. Om vi vinner, vad händer då?

– Man måste alltid slå tillbaka under olika perioder av säsongen. Det kan handla om en oavgjord match, en seger där du inte presterade på topp eller när du förlorat, du måste slå tillbaka.

– Vi har nu en möjlighet att göra en utmärkt avslutning på säsongen och avslutningen startar med en av de svåraste matcherna.

– Oavsett när du spelar mot Manchester United, om du så skulle vara 20 poäng före dem, så finns det inga garantier för seger eftersom att det är Man United och de kommer alltid att vilja vinna, speciellt mot oss.

– Ja, du måste vara 100 procent förberedd för att ha en chans när du åker dit. Om vi är redo till hundra procent då har vi en chans att vinna, vilket är allt man behöver.

– Det är den goda nyheten, att vi är så starka att man måste respektera oss. 

– Förra året förlorade vi med 2-1 efter två briljanta mål av Rashford. Det var en match som vi skulle kunna ha klarat att spela oavgjort i, men allt handlar ändå om resultatet. 

Trots att Klopp försöker dämpa betydelsen av matchen, så märks det ändå att det är en stor batalj som komma skall.

– Vi är i bra form. Om jag ska vara ärlig så är vi i väldigt bra form, men vi har haft starkt motstånd i ett par av de senaste matcherna.

– Vi hade lite småproblem med ett par oavgjorda matcher, men ligan avgörs aldrig så långt innan slutet. Vi måste vara redo för allt, nu står vi inför en väldigt stor match, vilket vi självklart är medvetna om.

– Du tror att detta är en stor match bara för Manchester United? Du skulle få en annan uppfattning om du gick in i vårt omklädningsrum. Manchester United mot Liverpool är en av de största matcherna i fotbollsvärlden.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer