Lallana: Viktigt med en bred trupp

Bild till nyheten Lallana: Viktigt med en bred trupp
Adam Lallana hoppas att en bredare trupp ska hjälpa Liverpool att kämpa på flera fronter denna säsong.

När Liverpool besöker Manchester United på Old Trafford på söndag gör dem det med en Champions League-match i benen. Det är alltså samma utgångsläge som förra säsongen, när de spelade mot United efter att mött Porto i Champions League. Den gången vann Manchester United med 2-1.

Förra säsongen vann Liverpool endast tre av tolv matcher i Premier League efter att ha spelat i Champions League. Den statistiken är dock betydligt bättre nu. Denna säsong har de vunnit fem av sex matcher.

– Det gäller att man har en trupp som kan klara av det. När vi tog oss till final förra säsongen minns jag att vi åkte till Chelsea efter semifinalen i Rom och spelarna var slitna både fysiskt och mentalt. Det är anledningen till varför vi behöver alla de spelare som vi har här, säger Adam Lallana i en intervju med Liverpool Echo.

– En av anledningarna till att jag kom till Liverpool var för att kunna konkurrera om både Premier League- och Champions League-titlar.

Det är dock mycket jobb kvar för att Liverpool överhuvudtaget ska ha en möjlighet att lyfta någon pokal i slutet av säsongen. Det gäller exempelvis att ta sig förbi Bayern München, som har fördelen att avsluta dubbelmötet på hemmaplan.

– Det är en slags "katt och råtta-lek" runt det hela. Det kanske ligger något mentalt i att först spela hemma och sedan borta, eftersom att det avgörs i den andra matchen.

– Det är otroligt hur man kan spela mot samma motståndare hemma och borta och så är matcherna helt olika varandra. Vi vann exempelvis mot Röda Stjärnan på Anfield, en komfortabel seger, sedan åkte vi till Belgrad och förlorade. Det visar bara hur svårt det kan vara att spela en bortamatch i Champions League.

– Vi hade några fantastiska resultat på bortaplan i Champions League förra säsongen. Det är viktigt att vi tar det en match i taget, avslutar Lallana.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer