– Bayern besitter enorma kvaliteter

Bild till nyheten – Bayern besitter enorma kvaliteter
Jürgen Klopp har mycket erfarenhet av att spela mot Bayern München. Tysken låter sig inte luras av det faktum att de ligger efter Dortmund i Bundesliga.

Liverpools manager har mött Bayern München 29 gånger. Nio gånger har han vunnit, 16 gånger har han förlorat. Hälften av förlusterna kom som manager för Mainz och resten som manager för Dortmund. De nio segrarna kom under tiden i Dortmund.

– Under åren har jag sett väldigt många matcher med Bayern. Denna säsong har jag inte sett lika många. Man ser alltid resultaten och målen, men inte hela matcher. Jag har nog sett dem fem eller sex gånger och nu har vi självklart gjort en mer detaljerad analys. Bayern besitter enorma kvaliteter, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– De spelarna som de hade då är kvar där än, men det finns några nya fina spelare som Goretzka, Gnabry och Coman. De har andra roller i laget, men de är väldigt bra spelare och det är ett väldigt bra lag.

Just nu ligger Bayern München tvåa i Bundesliga, två poäng bakom Dortmund som har en match mindre spelad. Många har sagt att Bayern är mycket svagare nu än under tidigare säsonger, men Klopp menar att de fortsatt har mycket kvalitet. Han tvivlar på att titelkampen är över och tror att Bayern kan ta sig förbi Dortmund under säsongsavslutningen.

– De hade en formsvacka medan Dortmund spelade fantastisk fotboll vilket gjorde att luckan i toppen uppstod. Men de ska fortfarande mötas i München, så man ska inte prata för mycket om avståndet lagen emellan. Att de blir mästare för sjunde året i rad är fortfarande möjligt och det säger allt om deras kvalitet.

Precis som många andra ser Klopp fram emot att uppleva Anfield-atmosfären under en Champions League-match igen.

– Det kommer att vara en fantastisk atmosfär på Anfield. Jag vet det och vi måste bidra till atmosfären genom vårt spel. Vi ska vara så väl förberedda som vi kan. Låt oss spelar fotboll, det kommer att bli riktigt bra.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer