– Tror att han förlänger

Bild till nyheten – Tror att han förlänger
Raphael Honigstein om Klopps framtidsplaner och skillnaden mellan Liverpool och Bayern München.

Mindre en ett år efter att Jürgen Klopp kom till Liverpool signerade han ett nytt kontrakt som binder honom till klubben fram till sommaren 2022.

Den tyske fotbollsexperten Raphael Honigstein, som har skrivit boken "Bring the Noise" om Liverpools manager, tror att det är mycket möjligt att det nuvarande kontraktet kommer att förlängas.

– Klopp är väldigt lycklig i Liverpool och klubben är väldigt nöjd med honom. Jag tror att han kommer att förlänga sitt kontrakt.

– Om Liverpool skulle vinna ligan eller Champions League, då är det 99,9 procent säkert att han förlänger, slår Honigstein fast till Abendzeitung Muenchen.

Klopp har själv avfärdat allt snack om ett nytt kontrakt i dagsläget.

– Jag vill inte tänka så långt framåt i tiden, sa han i december.

– Till sommaren kommer vissa säga att det är den bästa tiden för mig att lämna, om vi vinner något, eftersom att de menar att vi inte kommer att vinna igen. Sedan kommer det att finnas andra som menar att jag måste lämna om vi inte vinner något, sa Klopp den gången.

Raphael Honigstein utesluter inte att Klopp i framtiden skulle kunna träna Bayern München, även om tysken förlänger sitt kontrakt med Liverpool.

– Bayern vill ha Klopp. Även om han förlänger så innebär det inte att han aldrig kommer att gå till Bayern. Klopp säger av logiska skäl att Bayern är den bästa klubben i världen. Han är flexibel och ambitiös nog att tänka att det är en möjlighet om den dyker upp, säger han.

Journalisten pratar också om skillnaden mellan Liverpool och klubbar som Bayern München och Manchester City.

– Bayern och Manchester City har alltid haft större ekonomiska resurser än Klopps lag och det är en ära för honom att han har nått samma nivå som dem. Liverpool har inte Citys nästan outtömliga resurser. 

– Klopp har alltid haft det som en nackdel, som har krävt att han anpassar sig. Å ena sidan är det väldigt attraktivt för Klopp, å andra sidan är det lite frustrerande. Bayern värvade alltid någon av hans spelare vilket störde honom.

Han menar att Liverpool är favorit med 60-40 i åttondelsfinalen mot Bayern München.

– Bayern har väldigt bra spelare, men är inte riktigt där som ett lag. I Liverpool ser jag det på ett annat sätt. Självklart har de också stora spelare, men det är laget som verkligen fungerar.

– Spelare som Joel Matip, James Milner och Jordan Henderson har kanske inte nivån till att spela i Bayern, men de fungerar i Liverpool eftersom detta lag vet vad de gör. De har en identitet, en plan - allt det som Bayern saknar för tillfället, menar han.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer