Förklarar utlånet av Clyne

Bild till nyheten Förklarar utlånet av Clyne
Jürgen Klopp hade inte en enda högerback tillgänglig mot Leicester vilket har lett till frågor kring beslutet att låna ut Nathaniel Clyne.

Jordan Henderson fick kliva in som högerback mot Leicester på grund av skador och avstängningar.

Joe Gomez har varit skadad sedan 5 december och Trent Alexander-Arnold fick en ledbandsskada i knät 12 januari. James Milner fick rött kort mot Crystal Palace och var därför avstängd. Fabinho, som har erfarenhet av högerbacksplatsen, kunde inte starta matchen. Därmed föll valet på Henderson som högerback.

Skadeproblemen på högerbacksplatsen har fått många att ifrågasätta beslutet att låna ut Nathaniel Clyne till Bournemouth. Jürgen Klopp menar att det såg väldigt annorlunda ut när han fattade beslutet. 

– Jag tänker inte så mycket på det. När vi bestämde oss så fanns det olika skäl till varför vi gjorde som vi gjorde. En timme senare kunde folk säga "varför gjorde ni så?" Milner blev avstängd och Trent skadad - eller var det omvänt. Är det en perfekt situation? Jag tycker inte det.

– Man fattar beslut i det ögonblick som det måste göras och sedan faller domen senare. Henderson gjorde det bra. Vi vet alla hur bra Clyne är, men skulle han haft mer påverkan offensivt i den matchen? Det vet jag inte. Defensivt såg jag inget fel med Hendersons insats, säger Klopp till The Guardian. 

Under fredagens presskonferens fick Klopp en fråga om hur viktigt det är att ha flexibla spelare som Milner, Henderson, Fabinho, Shaqiri och Wijnaldum.

– Jag hoppas att vi inte får fler skador nu och jag hoppas att vi slipper avstängningar. Men vi har traditionellt mest skador under denna tidsperiod.

– Det är så man bygger upp en trupp. Man känner spelarna och vet att de kan utföra olika uppgifter. Har man inte sådana spelare så måste man ha tre spelare per position, vilket skulle innebära en väldigt stor trupp.

– För man tänker att två spelare per position räcker, men om en blir skadad, och sedan den andra, då behöver du andra spelare som kan göra jobbet. Hittills har vi klarat av det genom interna lösningar.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer