Carra varnar supportrarna

Bild till nyheten Carra varnar supportrarna
Jamie Carragher och Gary Neville diskuterar titelstriden.

Efter 1-1-matchen mot Leicester påpekar Jamie Carragher att supportrarna inte får lägga allt för mycket fokus på titeln då nerverna kan påverka stämningen på arenan negativt. 

– Om någon Liverpool-supporter tror att det kommer att vara enkelt att vinna de 14 matcher som är kvar så kan jag säga att så kommer det verkligen inte att bli. De kommer inte att spela bra varje match, det blir än mer nerver och spänning ju närmre slutet av säsongen man kommer, säger Carragher till Sky Sports.

– Jag tycker inte att det är läge att tänka på titeln. Det gäller att klara av februari och mars. När det blir april så börjar det att bli svårt att slå tillbaka om man gör misstag.

– Bara för att City förlorade mot Newcastle så är de inte borta från titelstriden. Det är inte jordens undergång om man tappar poäng nu eftersom att det finns tid att hämta upp dem. I slutet av mars, då börjar spurten, menar Carragher.

Sky Sports-kollegan Gary Neville menar att han ser ett tecken som är lovande för Liverpool.

– Jag tycker att vi har en fascinerade titelstrid.

– Det är något som inte är riktigt som det ska i City, det är en spricka i rustningen. Detta ger Liverpool chansen. Förra säsongen gav City inget lag chansen att hänga med, nu är det annorlunda vilket inger hopp hos andra. City är dock fortfarande kvar i kampen - fem poäng kan verka mycket, men försprånget kan vara borta på två matcher.

Neville påpekar att bristen av erfarenhet av denna typ av situationer är ett minus för Liverpool.

– De måste hantera detta varje sekund, varje minut, varje dag. Det kan tära på krafterna.

– Du behöver erfarna spelare i omklädningsrummet som kan stötta dig, vilket Liverpool inte har så många av. 

– Det kommer att hänga på Jürgen Klopp och hans erfarenheter från tiden i Dortmund, samt några av de spelarna som var med under Brendan Rodgers. 

Liverpool har 11 spelare som tillsammans har vunnit 22 ligatitlar, men endast Daniel Sturridge och James Milner har vunnit Premier League.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer