Rapport: Tappade poäng i guldstriden

Bild till nyheten Rapport: Tappade poäng i guldstriden
Det blev inget försprång med sju poäng i tabelltoppen. Istället blev det 1-1 på Anfield efter en mycket blek insats både av domare och hemmalag.

Prematch:

Det mesta av försnacket handlade om Van Dijks vara eller icke vara i startelvan. Holländaren han tillfriskna och startade matchen.

Newcastles skräll under gårdagen innebar att Liverpool hade möjligheten att dryga ut ligaledningen till sju poäng.

Första halvlek:

Det tog inte mer än två minuter innan Liverpool tog ledningen. Sadio Mané drev in i straffområdet från vänsterkanten och placerade säkert in bollen lågt i borte hörnet.

Liverpool startade i ett rasande tempo och bara minuter efter målet fick Firmino ett jätteläge men skottet styrdes ut till hörna.

Leicester kunde så när kvittera efter 25 minuters spel efter ett fint inlägg av Albrighton. Nicken från nära håll blev dock helt misslyckad av Maddison.

Precis innan halvtid kom kvitteringen. Robertson drog på sig en onödig frispark nära eget straffområde, en frispark som skulle leda till 1-1. Inlägget slogs in och studsade ut ur straffområdet, men bollen nickades in bakom Liverpools backlinje till en fristående Maguire som enkelt satte bollen i nät.

Andra halvlek:

Leicester startade andra halvlek bäst och var efter ett par minuter mycket nära att ta ledningen. Ännu en gång blev det farligt efter en inläggsfrispark, men denna gång lyckades Alisson rädda.

Med knappa timmen spelad rånade Martin Atkinson Liverpool på en solklar straff. Keita kom i princip fri mot målvakten men blev i sista stund stämplad och föll till marken. Atkinson valde dock att fria.

Liverpool hade svårt att skapa några riktigt farliga målchanser trots att de dominerade bollinnehavet. Mohamed Salah var osynlig matchen igenom.

Klopp försökte att öppna upp matchen genom att sätta in Fabinho och Lallana. Även Sturridge byttes in i matchens slutskede.

Bytena hjälpte inte; det blev inga fler mål i matchen och de båda lagen lämnade planen med varsin poäng.